Koronavírus – tájékoztató

Tisztelt Szülők!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az új koronavírus kapcsán kialakult helyzetre való tekintettel a Magyar Közlönyben megjelentette a 41/2020(III.11) számú új rendeletét. Az ebben megfogalmazott intézkedések vonatkoznak az iskolákra is.

Ennek értelmében tájékoztatom Önöket, hogy a jelenlegi helyzetben fokozott elővigyázatossággal eljárva igyekszünk a MEGELŐZÉSRE fektetni a hangsúlyt. Ezért MINDEN iskolai programot  ( kirándulások, kulturális bemutató, családi nap, táborok, stb. ) a tanulók, a pedagógusok és családjaik biztonsága érdekében lemondunk a tanév hátralévő részére vonatkozóan.

Az épületben kiemelt figyelmet fordítunk a fertőtlenítésre, a higiéniai szabályok betartására és betartatására. Március 12-től külső személyek sem tarthatnak foglalkozást, fogadóórát, előadást az intézményben.

Kérem Önöket, hogy a kialakult helyzettel kapcsolatosan a hivatalos kormányzati tájékoztató oldalon (https://koronavirus.gov.hu) szereplő információkat vegyék figyelembe!

Kérem, hogy azok akik, és/vagy családtagjaik, hozzátartozóik bármilyen módon kapcsolatba kerültek fertőzött személlyel itthon vagy külföldön, ne jöjjenek iskolába. Ebben az esetben hívják fel háziorvosukat, kövessék az ő utasításait! Az ebből fakadó hiányzást jelezzék az intézményvezető és az osztályfőnök felé, a hiányzást igazolni fogjuk. Mindannyiunk érdeke, hogy a fertőzés elterjedését megelőzzük, ebben kérem az Önök együttműködését és megértését!

 

Tavaszi Rita
Tagintézmény-vezető