2021.

2021. október

Kedves Oldallátogató!

A mai “szÉPÍTS” napon szuper csapat verődött össze, hogy iskolánk udvarát szebbé, hangulatosabbá tegyük. Köszönjük szépen a szülőknek – Bodroginé Hidi Krisztinának, Buglyó Gábornak, Nádasdy Adriennek, Ruzicska Brigittának, Varga Orsolyának, Varga Tímeának-, a gyerekeknek – Bodrogi Dórának, Bodrogi Petrának, Bugyik Laurának, Márkus Larának, Schiszler Nikolettának és a pedagógusoknak a közreműködést.  Hálásak vagyunk, hogy szabadidejükből áldoztak ránk! Folyt. köv….

2021. október

Kedves Oldallátogató!

Hon- és népismereti tájékozódási futóversenyen II. korcsoportos fiúk között első helyezést ért el Romhányi Péter (4.o), III. korcsoportos lányok között 3. helyezett lett Pacskó Tímea (5.o). Szintén a 3. helyet csípte Csáktornyai Zalán (5.o) a III. korcsoportos fiú kategóriában. IV. korcsoportos lányok közt 1. helyezett Szikszai Viktória (8.o), 2. helyezett Schiszler Nikoletta (8.o), a 3. helyezést Agócs Sarolt és Máté Mira (8.o) megosztva szerezték meg.
Gratulálunk a csodás eredményekhez! Hajrá Inota!

2021. október

Kedves Oldallátogató!

A Várpalotai Polgári Együttműködés Egyesület rajzpályázatot hirdetett felső tagozatos és középiskolás tanulóknak “Trianon, ahogy én látom” címmel. A szakmai zsűri a beérkezett pályaművek közül 3. helyezéssel jutalmazta Sénik Dórát, iskolánk 7. osztályos tanulóját. Gratulálunk Dórinak és felkészítő tanárának, Ivády Veronikának! Hajrá Inota!

2021. október

Kedves Oldallátogató!

Levélkorona-lázban ég az iskola apraja-nagyja. Harmadiktól ötödik osztályig lelkesen készítik a juharfa leveléből a koronát a tanulók. Szerencsére iskolánk csodálatos helyen van és könnyedén beszereztük az alapanyagokat.

2021. október

Kedves Oldallátogató!

Diákolimpia Mezei futóverseny területi döntőjén ezüst érmet szerzett az Inotai Iskola III. korcsoportos fiú csapata. Csapattagok: Oláh Dominik, Tóth Krisztián, Magán Levente, Liszi Noel, Burai László. Gratulálunk a fiúknak, és természetesen a többi résztvevőnek is! Hajrá Inota!

2021. október

Kedves Oldallátogató!

Iskolánk új kollégával bővül. A mai naptól magunk között tudhatjuk Irmát, az ősztündért; akinek feladata a gyerekek köszöntése. Irma történetét az alábbi kis videóban foglaltuk össze:

2021. október

Kedves Oldallátogató!

Iskolánk 2021. október 06-ára papírgyűjtést szervezett. Az elmúlt két évben sajnos ez az akció elmaradt a vírus miatt, úgyhogy volt mit bepótolni! És szernencsére elmondhatjuk, hogy ez 110%-ban sikerült is! A hihetetlen lelkesedésnek köszönhetően extra rekordot döntöttünk: közel 5 tonna papírt sikerült összegyűjteni! Nagyon szépen köszönjük a MÉK Kft.-nek a kivitelezést, és a fantasztikus 40 Ft/kg-os árat!!
Hajrá Inota!

2021. október

Kedves Oldallátogató!

A Vásárhelyi András Tagiskola játékos sportvetélkedőt szervezett a város iskoláinak. Az Inotai Iskola csapata 3. helyezést ért el, melyet a 2. osztályból Fehér Badics Viktória és Varga Levente, a 4. osztályból Nyári Vanesza és Romhányi Péter, az 5. osztályból Hujber Indira és Magán Levente, a 8. osztályból pedig Schiszer Nikoletta és Szalay Dávid alkották. Gratulálunk a résztvevőknek! Hajrá Inota!

2021. október

Kedves Oldallátogató!

A Várpalotai Olimpiai Baráti Kör által szervezett “Tokió 2021.” elnevezésű olimpiai vetélkedőn, az általanos iskolák között 1. helyezést ért el az Inotai Iskola maroknyi kis csapata.
A megmérettetés díszvendége és a zsűri tagja Berecz Zsombor olimpiai ezüst érmes vitorlázónk volt, aki élőben is rendkívül kedves és közvetlen személy.
A szervezőknek köszönjük szépen a lehetőséget!
Hajrá Inota!

2021. október

Kedves Oldallátogató!

Október 4-én a harmadik osztályosok egy Diáksportfesztiválon vettek részt Veszprémben, a Magyar Diáksport Szövetség szervezésében.
A gyerekek különböző sportágak előkészítői foglalkozásait próbálhatták ki. A jó hangulatról a változatos feladatok és a zene is gondoskodott. Fáradtan de élményekkel teli tértek vissza az iskolába tanulóink.

2021. október

Kedves Oldallátogató!

Október 01-jén ünnepeljük az idősek napját. Ez alkalomból második osztályosaink osztályfőnökük Tóthné Péter Erzsébet tanárnő segítségével egy verscsokorral köszöntik a szépkorúakat:

2021. szeptember

Kedves Oldallátogató!

A Marathon TKE idén is megszervezte a Várvölgyi futamot, melyen iskolánk kis csapata is részt vett Hajas Attila tanár úr vezetésével. A kellems őszi napsütéses idő kedvezett diákjainknak, nagyszerű eredmények születtek, melyek részletesen a Dicsőségfalon olvashatók! Gratulálunk a résztvevőknek! Hajrá Inota!

2021. szeptember

Kedves Oldallátogató!

Amíg az iskolában az alsóbb évesek a sportnak hódoltak, addig a 8. osztályosok nekivágtak a fővárosnak, hogy megalapozzanak a tanév történelem tananyagának. A cél eléréséhez két helyszínt látogattak meg: elsőként a Terror-házát, ahol a II. világháborútól a rendszerváltásig kaptak betekintést, majd a Parlament  következett, ahol tulajdonképpen a teljes magyar történelem terítéken volt. Bár a nap tanulásról szólt, azért természetesen a jó hangulat sem maradt el, hiszen volt lufi-partis vonatozás, fitnesz-parkos gépekkel ismerkedés, no meg a budapesti tömegközlekedés szépségei is kaptak szerepet.

2021. szeptember

Kedves Oldallátogató!

Hajas Attila tanár úr vezényletével idén is megtartottuk iskolánkban az Európai Diáksport Napját. Az iskola reggeli biciklis megszállását követően a gyerekek egész nap különböző sportos-ügyességi feladatokkal ismerkedhettek: volt itt tájékozódási futás, biciklis akadálypálya, asztalitenisz, kosárlabda, kézilabda, labdarugás, stb., a kicsik pedig a játszóelemeken fáradhattak el. Jó kis nap volt, már most várjuk  jövő évi 2022 métert! Hajrá Inota!

2021. szeptember

Kedves Oldallátogató!

Hetedikeseink Budapesten jártak kihekyezett tanórákon. A kirándulásról a beszámoló itt olvasható:

2021. szeptember

Kedves Oldallátogató!

Az első osztályosok osztályfőnökük Farkas Betti néni és szüleik segítségével elültették Maggyt (köszönjük a Szalai Pince felajánlását), a kis meggyfát iskolánk udvarán. A délelőtti tanórák keretein belül közösen kókuszgolyót is készítettünk. Az elkészült sütivel láttuk vendégül a szülőket a jó hangulatú, vidám délutáni csapatépítő programunkon.

 

2021. szeptember

Kedves Oldallátogató!

A napközisek így élvezik az új homokot, szebbnél-szebb várakat építenek. Élmény figyelni a közös munkát!

2021. szeptember

Kedves Oldallátogató!

2016. júniusában egy nem mindennapi ballagás zajlott le az Inotai Tagiskola falai között. A különlegességet már a kivonuló zene is jelezte: az általános iskolás évek utolsó lépéseinek aláfestése a Csillagok háborúja főcímdala volt.
Aztán folytatódtak a szokatlan dolgok: a búcsúzók nem verseket mondtak, nem megható idézetekkel álltak ki a nagyérdemű elé, hanem egy-egy feledhetetlen élménnyel az elmúlt 8 évből, amit biztosan magukkal visznek emlékként. A furcsaság csak fokozódott, amikor – amit a közönség, és az osztály sem tudott előre – az osztályfőnök is magához ragadta a mikrofont, és megígértette a távozásra kész gyereksereggel, hogy 5 év múlva együtt elevenítik fel azokat a bizonyos emlékeket.
Letelt az az 5 év, és betartották! ♥

2021. augusztus

Kedves Oldallátogató!

Két és fél hónap némaság után – poros álmából – felébredt az iskola csengője: elkezdődik egy újabb tanév. Reméljük egy vidám, mindenkinek sikert hozó évbe vágunk bele! És hogy a hangulatot rögtön az elején megalapozzuk, iskolánk alapítványának a jóvoltából több új játszóelemmel bővülő udvarunkat is átadhattuk diákjaink nagy örömére!

2021. július

Kedves Oldallátogató!

Iskolánk augusztus 23-27-ig ismét Erzsébet tábort szervezett. Az ÖKO suli buli elnevezésű táborban a környezetvédelemé és az újrahasznosításé volt a főszerep. Az 5 nap alatt tartalmas, vidám programokon vettek részt a gyerekek:

 

2021. július

Kedves Oldallátogató!

Iskolánk tanulói közül, összesen 16 fő vett részt a 2021. július 12-18. között szervezett kenus táborban, amely idén a Mosoni-Duna Rajka és Győr közötti szakaszán zajlott.

A tábor programja röviden:

 1. nap: hosszú utazás után az első táborhely elfoglalása Rajkán
 2. nap: gyakorló kenu túra a környéken
 3. nap: táborbontás után elindultunk az első hosszabb kenu túránkra (31 fkm), amely Mosonmagyaróvárig tartott, a második táborhelyünkig
 4. nap: élményfürdőzés Lipóton
 5. nap: táborbontás után ismét következett egy hosszabb távú (30 fkm) kenutúra Novákpusztáig
 6. nap: az esőfelhők elvonulása után táborbontás, majd evezés Dunaszegig (27 fkm), az utolsó táborhelyünkig
 7. nap: táborbontás, evezés Győrig (15 fkm), majd utazás vonattal haza

A gyerekeknek a táborban szerzett élményeihez hozzájárult még Szabó Gabriella 3x olimpia bajnok kajakosnő, Virág András exatlonista és Havasi Gergő (Hafi) világbajnoki bronzérmes kajakos jelenléte is.

2021. július

Kedves Oldallátogató!

Iskolánk a 2020/2021-es tanévben ismét pályázatot nyert az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt Nemzeti Tehetség Programban. A támogatási összeg 511 000 forintjából egy speciális rajz programot valósítottunk meg 60 órában. A folyamat meghatározó lépéseit megtekinthetik az alábbi videóban:

2021. július

Kedves Oldallátogató!

A tanév ugyan már június közepén véget ért, de az iskolában még zajlott az élet: adminisztráció, statisztika, táborok. Most, hogy ezezknek is vége, képekben összeszedtük, mi is történt az elmúlt félévben, íme:

2021. június

Kedves Oldallátogató!

Június utolsó hetében iskolánkban két táborban is részt vehettek a gyerekek. A „Mozdulj ki Inota!” elnevezésű táborban harmadik és negyedik osztályosok voltak.

A tartalmas héten mozgás által megismerték lakókörnyezetüket: bejárták, sokszor futották 😉 a Készenléti lakótelep ismert és rejtélyes zugait, a Kiserdőt, a Hideg-völgyet és egy barlangba is bemászhattak a bátor kalandorok.

Szebbnél szebb batikolt pólókat, táskákat és kulcstartókat készítettek.

Egy egész napos túra keretében Tatára látogattak el, ahol felkapaszkodtak a 40 méter magas Sörét-toronyba valamint a Fényes tanösvény csodálatos világát barangolták be.

A kánikula ellenére mozgásban sem volt hiány: számháború, fogócska, Exatlon pálya színesítette a hetet. Abszolút nyerő a lábfogó volt, melyet mindig mindenhol játszottak.

A sok élmény közepette iskolánk színesítésére is volt idejük a szorgos gyerek kezeknek. Tornatermünk melletti járdára társasjátékokat festettek fel.

Pénteken ajándékcsomagot kaptak a gyerekek, melynek nagyon örültek.

2021. június

Kedves Oldallátogató!

Az Erzsébet-tábornak köszönhetően a június utolsó hetét a táborozók nem az Inotai Iskolában, hanem Baglyaswood-on töltötték. 🙂 De lássuk az élményeket kisfilm formájában:

2021. június

Kedves Oldallátogató!

Hosszú idő után végre tarthattunk tábort az iskolában! A Pattan a labda tematikus tábort június 21-25-ig élvezhettük a harmadikasok kis csapata, Móni néni és Julcsi néni társaságában. A nehézségekről hamar terelődött a figyelmünk a jókedvünknek, kreativitásunknak, vidámságunknak köszönhetően. Így egy szuper hetet töltöttünk együtt! Pár szóban az élményekről: indulót énekeltünk és írtunk át (ezeket a nemsokára megjelenő iskolaújságban lehet olvasni), lufilabdát, kekszgolyót, limonádét csináltunk, labdáztunk, megismerkedtünk labdajátékokkal és fürdőztünk a móri Wekerle Sándor Szabadidőközpontban. A hangulatról, az élményekről meséljenek a továbbiakban a képek!

2021. június

Kedves Oldallátogató!

Ismét lezáródott egy tanév, melyben az online kényszerszünet se akadályozta meg tanulóinkat a szép versenyeredmények elérésében. Az alábbi linken a 2020-2021-es tanév versenyeredményei olvashatók:

2021. június

Kedves Oldallátogató!

Ha június, akkor félig nevetés, félig sírás. Vidáman köszöntjük a nyári szünet képében ránk köszönő szabadságot, és könnyeinket morzsolgatjuk, mert ismét útjára kell engednünk egy osztályt… Ég veletek kedves nyolcadik, sok sikert nektek!

2021. június

Kedves Oldallátogató!

Más osztályokban is történ búcsúzás. Az ötödikesek szeretett osztályfőnöküktől, Farkas Betti nénitől köszönt el!
A kisfilmbe a fényképeket a legnagyobb titokban az osztály közösen válogatta ki, majd Gyüre Dani készítette el a végeredményt:

2021. június

Kedves Oldallátogató!

Egy osztálynak ismét eltelt 8 év, búcsúznunk kell. Sinkóné Pidl Kata tanárnő, az elköszönő osztály pótosztályfőnöke készített egy virtuális emlékkönyvet abba a bizonyos tarisznyába:

2021. június

Kedves Oldallátogató!

Az utolsó tanítási nap különleges volt az Inotai iskolában! A napjainkat beragyogja a Baglyas-hegy látványa. Ma pedig Attila bácsi vezetésével, az elsőtől a hatodik osztály megmászta a hegyet! És ami még szebbé tette ezt a napot, az az, hogy mindannyian “megmásztuk” magunkat is! Hihetetlen emberséggel, segítségnyújtással, vidámsággal és kitartással találkoztunk útközben! Köszönjük Inota! <3

2021. június

Kedves Oldallátogató!

Bütykölgető szakköröseink ismét nagy fába vágták a fejszéjüket, és egy újabb rekordot szemeltek ki maguknak: laminált parkettából építettek egy geodézát! Építés közben fogadást kötöttek Szalai Kati nénivel – aki az építést megálmodta -, hogy vajon egy kis esést kibír-e a parkettagömb: Kethy néni szerint a gömb csak pattog, mint egy túlméretezett labda, míg a gyerkőcök garantálták a törést. Hogy mi lett a fogadás kimenetele a videóból kiderül!

Gratulálunk a szakkör tagjainak a megvalósításhoz!

2021. június

Kedves Oldallátogató!

Iskolánk tankertje meghálálja a gondoskodást! Ma harmadikosaink éppen a retektermést gyűjtötték be. A betakarítás is öröm, no de ha együtt fogyaszthatják el, az még nagyobb. Ezért Farkas Betti néni nem csak koordinálta a munkálatokat, hanem gondoskodott a zöldség legméltóbb felhasználásáról: kacsazsíros kenyérrel lepte meg az osztályt.

2021. június

Kedves Oldallátogató!

Minden aktuális nyolcadik osztály az utolsó fizika óráik egyikén kap egy jó kis feladatot, ami megoldása során leckévé válik arról, hogy néha a lehetetlennek tűnő problémák is megoldhatók: csak kitartás kérdése.

2021. június

Kedves Oldallátogató!

Minden év június első vasárnapján ünnepeljük a pedagógusnapot. Városunkban hosszú éves hagyomány, hogy ez alkalmából a kiemelkedő munkát végző pedagógusokat elismerésben részesítik. Hétfő délután a Polgármesteri Hivatal tanácstermében zajló díjátadón iskolánk kétszeresen is képviselve volt, hiszen Sinkóné Pidl Kata és Szalai Katalin tanárnők oklevelet vehettek át. Gratulálunk nekik és további eredményes munkát kívánunk!

2021. június

Kedves Oldallátogató!

Napról napra közelebb vagyunk az év végéhez, ebben az időszakban szoktak az osztályok osztálykirándulásra menni. A vírushelyzet miatt még óvatosak vagyunk, ezért szervezésnél amennyire lehet a tömegközlekedés használatát a minimumra próbáltuk csökkenteni. Ennek köszönhetően minden osztály a környék látnivalóiból választott célt magának. A sort a hetedik kezdte: a célállomás a Nagybivalyos Horgásztó volt. A tó, és mögötte a Baglyas látványa, a nyárson sütögetés, a tornapálya és játszótér nyerő választás volt. Ugyan a remek hangulatot nagyon igyekezett a végén az eső elmosni – sikertelenül.

2021. június

Kedves Oldallátogató!

Április 11-e legtöbbünk számára a költészet, valamint ebből adódóan József Attila születésnapját jelenti.

Más neves esemény is köthető ehhez a naphoz. Hajós Alfréd úszó idén éppen 125 éve, hogy ezen a napon megszerezte első és második aranyérmét Magyarországnak az újkori olimpiák történetében. Erre emlékezve a Várpalotai Olimpiai Baráti Kör pályázatot hirdetett, melyen az alábbi témák közül lehetett választani:

Az Inotai Iskola három tanulója gondolta úgy, hogy megpróbálják megcsillogtatni költői vénájukat. Balogh Attila (8. osztály) az ökölvívásról, Varga Fruzsina (5. osztály) Egerszegi Krisztina többszörös olimpiai bajnok úszónőkről, míg Romhányi Péter (3. osztály) Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutónkról írt verset. Petike ráadásul a versét egy remekbe szabott rap számban is előadta. Mindhárman kategóriájukban első helyezést értek el és különdíjban is részesültek. Felkészítő tanáruk Hajas Attila bácsi nagyon büszke rájuk. Ezúton is szívből gratulálunk nekik!

2021. június

Kedves Oldallátogató!

Június 04-én ünnepeljük az Összetartozás napját. Ez alkalomból a 6. osztály adott iskolarádión keresztül műsort. Köszönjük szépen nekik, és Borbély Lilla néninek is a felkészítést! A műsor egy minden osztályban levetített kisfilmmel zárult a lecsatolt országrészekről.

2021. május

Kedves Oldallátogató!

A 32. alkalommal megrendezett verseny megyei döntőjét a KOVID vírus miatt kialakult helyzet nagyban befolyásolta. Minden évben, február végén a Thuri György Gimnáziumban kellett városunk és környéke diákjainak kitölteni a feladatapot. 2021-ben május 13-án került sor a megmérettetésre és minden versenyző a saját iskolájában írta meg. Nálunk öt alsó tagozatos és hét felsős diák ült a padok mögé. Megérdemlik, hogy név szerint felsoroljuk őket:

Gratulálunk a résztvevőknek és a felkészítő tanítónéniknek (Csupeczné Horváth Réka, Tóthné Péter Erzsébet), tanárnéninek (Szabóné Dudás Valéria) is! Csak így tovább!

2021. május

Kedves Oldallátogató!

Csupeczné Horváth Réka tanárnő az előző évekhez hasonlóan idén is nevezett egy csapatot iskolánkból egy a K&H Bank által szervezett pénzügyi vetélkedőre. A többfordulós verseny élményeit Réka néni az alábbi cikkben foglalta össze:

2021. május

Kedves Oldallátogató!

Az Elsősegélynyújtás Oktatásáért Alapítvány, és az Országos Mentőszolgálat által meghirdetett Országos Elsősegély-ismereti Versenyen 8. osztályos csapatunk egészen a döntőig menetelt. Az online elődöntőn túljutva a döntőn végül országos VII. helyezést értek el. Gratulálunk a csapatnak!
A csapat tagjai: Sajtos Zoltán, Széplaki Álmos Attila, Török Nikolett.
Felkészítőjük: Széplaki Magdolna tanárnő

2021. május

Kedves Oldallátogató!

A Seregélyesi Baptista Általános Iskola az idei tanévben már hatodik alkalommal hirdette meg az „Indulj el egy úton…!” című természetismereti turisztikai vetélkedőt, amelyen – mint eddig minden évben – természetesen mi is részt vettünk. A vetélkedő fő témája az Országos Kéktúra – most Tapolcától egészen az Írott-kőig „gyalogoltak” a résztvevők. A feladatok játékos jellegűek, főleg logikára, illetve némi kutatómunkára épültek. 8. osztályos csapatunk egészen a döntőig jutott, amelyet idén a vészhelyzetre való tekintettel online formában rendeztek meg. Bár a dobogóra sajnos nem állhattak fel a mieink, de így is szép eredményt értek el, a győztes első helyezettől csak néhány ponttal lemaradva, a 6. helyet szerezték meg az országos versenyen.

A csapat tagjai: Szlávik Melodi Dorkás, Lóránt Lilla, Széplaki Álmos Attila, Sajtos Zoltán. Felkészítőjük: Széplaki Magdolna tanárnő. Gratulálunk a szép eredményhez!

2021. május

Kedves Oldallátogató!

Rosta Roberta 5. osztályos tanulónk a Bartók Béla emlékére rendezett országos zeneiskolai zongoraversenyen – amire 97 versenyző, 47 iskolából jelentkezett – ezüst fokozatú eredményt ér el! Szívből gartulálunk Robertának, valamint felkészítő tanárának Tósokiné Török Viktóriának! Sok sikert kívánunk a továbbiakban is!

2021. május

Kedves Oldallátogató!

2021. május 15-én szombaton rendezték meg Királyszentistvánon a MX Guards.com Endurocross Országos Bajnokság 3. fordulóját, ahol az Inotai Iskola két diákja, Lakk Bence (7. osztály) és Boncz Adrián (8. osztály) is elindult ezen a megmérettetésen.

Ahhoz képest, hogy mindkét fiúnak ez volt életének az első ilyen versenye, egy rendkívül erős mezőnyben sikerült nagyon szép eredményt elérniük.

Adrián úgy ért el kategóriájában 4. helyezést, hogy a régi megszokott motorja helyett, egy új és egy sokkal erősebb motorral, magasabb kategóriában állt a rajthoz. Ez részéről mindenképpen nagyon bátor hozzáállás, de még ennél is nagyobb teljesítmény, amit elért.

Bence jobb eredményről nem is álmodhatott, mint amit elért, hiszen megnyerte a kategóriáját, és így a dobogó legfelső fokára állhatott.

Szívből gratulálunk mindkettőjüknek, és további szép sikereket kívánunk!

2021. május

Kedves Oldallátogató!

Elsősegélynyújtó szakköröseink az idei tanévben sem tétlenkedtek, sőt, egy csapattal be is neveztek az Elsősegélynyújtás Oktatásáért Alapítvány, és az Országos Mentőszolgálat által meghirdetett Országos Elsősegély-ismereti Versenyre. Bár a járványhelyzet megint digitális oktatásra kényszerített minket, diákjaink nem adták fel, és tovább folytatták az online versenyt, melynek meg is lett az eredménye. Miután ügyesen túljutottak az első három fordulón, továbbjutottak az elődöntőbe, ahol egyénileg is helyt kellett a kamera előtt állniuk. A csapat sikerrel vette az akadályt, jövő szombaton már a döntőben mutathatják meg a tudásukat. Szurkoljunk nekik együtt!

A csapat tagjai: Török Nikolett, Sajtos Zoltán, Széplaki Attila

Felkészítőjük: Széplaki Magdolna tanárnő

A szakkör munkáját, a diákok felkészülését az idei tanévben is segítették kötszerekkel a szülők, melyért külön köszönet, így nem csak elméleti, de gyakorlati tudásra is szert tehettek a gyerekek!

2021. május

Kedves Oldallátogató!

Iskolánk is csatlakozott az “Alsóban az élet” című kutatási programhoz, amiről a Hírcentrum a következő összeállítást készítette: “Az Eötvös Lóránd Kutatási Hálózat Talajtani Intézet szervezésében egy új tudományos projekt indult idén tavasszal, amelynek alapja a civil közreműködés. Egy egyszerű módszer segítségével, a talajélet és ezáltal a talajegészség kutatásához csatlakozhatott bárki. Várpalotán három tanintézmény vett részt az önkéntes kutatásban.”

2021. május

Kedves Oldallátogató!

2021. 05. 05-én tartják világszerte a matematika napját. Természetesen, az Inotai Tagiskola sem maradhat ki ebből! A kollégák között számos matekot szerető jár be a félig digitális, félig jelenléti oktatás alatt is az iskolába, ezért meg tudtuk tartani ezt a jeles napot. Szalai Katalin tanárnő vezényletével sokan szorgoskodtak, hogy a gyerekek számára élvezetessé tegyék a mai napot – és így a matematikát is. Sok játékkal, futkározással, élménnyel készültek. A mai nap tényleg igaz, hogy a matematika egy vidám, élvezetes dolog! 😊

2021. április

Kedves Oldallátogató!

Árilis 29-e a tánc világnapja, ezért Bokor Júlia tanárnő rendhagyó táncos megmozdulást tartott az alsósoknak:

2021. április

Kedves Oldallátogató!

Idén ünnepelné Romhányi József író, költő, műfordító a 100. születésnapját. E jeles évforduló apropójából a Várkerti Általános iskola a kistérség alsó tagozatosainak Romhányi-emlékversenyt hírdetett, melyen iskolánk tanulói is részt vettek – nagy sikerekkel: Gyulai Kilián Ferenc a 3. osztályosok között 1., Mátyás Sára Ráhel 10. helyezett lett. A 4. osztályosoknál Szternácsik Dorottya a 2. helyen végzett.  Gratulálunk a gyerekeknek és Csupeczné Horváth Réka tanárnőnek is a szép eredményekhez.

2021. március

Kedves Oldallátogató!

Iskolánk idén csatlakozott először a nemzetközi pi-nap mozgalomhoz, aminek a keretében két játékot is hirdettünk. Ezek eredményhirdetése csak online lehet egyelőre, úgyhogy íme egy rögtönzött eredményhirdetés:

2021. március

Kedves Oldallátogató!

Sajnos az idei tanévben is rendhagyóan ünnepelhetjük csak március 15-ét. Fogadják sok szeretettel az ötödikesek műsorát!

2021. február

Kedves Oldallátogató!

Eljött a farsangi mulatság ideje! Sajnos a korábbi évek szokásaival szakítanunk kellett: nem tarthattuk együtt bulizva a tornaterembe, de így is minden osztály jól érezte magát. Minden teremben volt tánc és eszem-iszom, dínom-dánom! Sőt az iskolarádiónak köszönhetően még a tombolasorsolást is meg tudtuk oldani az éteren keresztül! Szuper nap volt, de reméljük jövőre már újra együtt limbózhatunk!

2021. február

Kedves Oldallátogató!

Bütykölgető szakköröseink találtak maguknak egy szép feladatot: Sierpinski-piramist építettek. Sok-sok ötletelés után arra jutottak, hogy a feladathoz a Babilon építőjáték a legalkalmasabb, ebből ugyanis még nem készült ilyen jellegű piramis, így nem csak építésről volt szó, hanem egy valós rekordfelállításról is! A kihívást sikeresen teljesítették, amihez szívből gratulálunk! Hajrá Inota!

2021. február

Kedves Oldallátogató!

Farkas Betti néni a téli varázsos rajzórákat tartott az elmúlt hetekben a 3. osztályban, ahol mesés alkotások születtek!

2021. február

Kedves Oldallátogató!

A magyar kultúra napjának alkalmából ismét rendhagyó műsorral készült iskolánk, Szabóné Dudás Valéria és Holdosi Piroska szervezésében.
A jeles nap előtt, két héten át magyar költők híres versei szólaltak meg az iskolarádióban.
Január 22-én szintén az iskolarádión (a felnőtteknek pedig iskolánk Facebook oldalán) keresztül vetélkedőt szerveztünk. Az elhangzott versek és prózarészletek íróját és címét kellett kitalálniuk a tanulóknak. A legnagyobb tetszést a verseny utolsó, mesezene felismerési feladata aratta.
Az első osztály versillusztrációval mérette meg magát.
Helyezettek osztályonként:

osztály,

 1. osztály: Székely Kinga Boglárka
 2. osztály: Gáspár Nikolett
 3. osztály: Kiss Odett
 4. osztály: Molnár Ákos
 5. osztály: Gácsi Jázmin
 6. osztály: Sénik Dóra
 7. osztály: Bodrogi Dóra
 8. osztály: Földesi Péter, Sajtos Zoltán, Széplaki Attila, Szlávik Melodi

A helyezettek elismerő oklevélben, valamint értékes ajándékcsomagban (Rubik kocka, C-vitamin, golyóstoll, túrórudi) részesültek.

Facebook oldalunkon a szülőknek meghirdetett nyereményjátékot

Soltész Brigitta nyerte, akinek eljuttattuk az ajándékcsomagot.
A többi beérkező helyes megfejtést elismerő oklevéllel jutalmaztuk.

Mindenkinek gratulálunk!

2021. január

Kedves Oldallátogató!

Mint minden félévtől – így e mostanitól is -, lezárásakor egy kis virtuális emlékfüzettel búcsúzunk. Köszönjük az összeállítást Bokor Júlia tanárnőnek!

2021. január

Kedves Oldallátogató!

Megemlékeztünk a Magyar kultúra napjáról – sajnos még mindig rendhagyó módon. Mivel közös műsort nem tarthattunk, így a gyerekek az iskolarádión keresztül vehettek részt egy vetélkedőn, valamint megnézhettek egy kisfilmes összeállítást, amit köszönünk Holdosi Piroska néninek!

2021. január

Kedves Oldallátogató!

Szeptembertől indult iskolánkban az Ars Nova Alapfokú Művészeti Iskola grafika és festészet tanszakja. A 2-7. osztályos gyerekekből álló csoport izgatottan vetette bele magát az alkotásba Holdosi Piroska néni vezetésével. Első munkájuk az „iskola leghosszabb festményének” megvalósítása volt, melyet közös erővel és hatalmas lelkesedéssel készítettek. A vegyes technikával készült több mint 3 méter hosszú mű az iskola bejáratánál díszeleg.
Ezután a vonalak és pontok világában merültek el. Szebbnél szebb rajzokat, festményeket készítettek ezeknek az egyszerű formáknak a felhasználásával.

A csoport egy maroknyi része az ’Elmetágító’ (jobb agyféltekés rajzolás magyarországi megfelelője) módszer szerint halad. A program ezen szakaszában a foltalkotással és a portré elmeivel ismerkednek.