2019.

2019. december

Kedves Oldallátogató!

Hagyományainkhoz hűen negyedikeseink készültek a karácsonyi műsorral, melyet a Faluházi premier után az iskolaközösség előtt is előadtak a téli szünet előtti utolsó tanítási napon. A műsor után pedig az is kiderült, hogy az iskolai karácsonyfa alá vajon került-e ajándék? 🙂

vonalválasztó

2019. december

Kedves Oldallátogató!

Az adventi negyedik vasárnapot pénteken ünnepeltük iskolánkban. Az első osztályosok rövid műsorral köszöntötték az ünnepet,majd Szabóné Dudás Vali néni vezetésével karácsony-váró dalunk 4.verszsakát énekeltük el közösen. Ezek után a népi játékok szakkör résztvevői egy regöléssel örvendeztették meg a közönséget.

vonalválasztó

2019. december

Kedves Oldallátogató!

Bár lassan itt a karácsony, azért tanulni még kell, órák még vannak, bár ilyenkor azért több játékosságot igyekszünk belecsempészni. Így történt ez a szünet előtti utolsó fizikaórán is a 7. osztályban: a sebesség fogalmának mélyebb elültetése érdekében Szalai Kati néni vitorlásautó-építő versenyt hirdetett, melyeket aztán gyorsan le is teszteltünk, kiszámoltuk a sebességüket, hogy kiderüljön ki építette a legjobb járművet, vagy ki fújta a legnagyobb tüdővel! 🙂

vonalválasztó

2019. december

Kedves Oldallátogató!

Hagyományainkhoz idén is hűek voltunk: megtartottuk karácsonyi hangversenyünket, melyről a HírCentrum is tudósított:

“Régóta hagyománynak számít, hogy a Várkerti Általános Iskola Inotai Tagiskolája és a Thuri György Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola közös karácsonyi koncertet rendez a Készenléti lakótelep Szent Család Kápolnájában.

– „A karácsony közeledtével nemcsak a testünk, de a lelkünk is ünneplőbe öltöztetjük” – kezdte a koncertet köszöntő beszédében Tavaszi Rita a Inotai Tagiskola vezetője. A lelkek ünneplőruháját pedig azok a gyerekek hozták el, akik most a közönség elé léptek.
Az egykori kórus versenyből önálló, visszatérő programmá kinőtt gyermekhangverseny – nem ritkán érdekelt – hallgatói az ünnepi hangulaton és a fiatalok produkcióján elérzékenyülve vettek részt az eseményt lezáró közös éneklésben.

Az idei rendezvényt is – mint évek óta mindig – Szabóné Dudás Valéria, az inotai tagiskola tanára és Borbás Károly a várpalotai zeneiskola pedagógusa szervezte. A gyerekek műsorában a kórusművek és hangszeres szólók mellett helyet kaptak az alkalomhoz illő versek is.

– „Valériának évek óta az a kedves szokása, hogy ez alkalomra vissza-visszacsábítja az iskola több volt növendékét egy-egy produkcióra” – mondta zárszavában Borbás Károly. Nem volt ez másként az idén sem, most Papp Kata és Nagy Szebasztián támogatta fellépésével a tagiskola tanulóinak és a zeneiskola növendékeinek karácsonyi koncertjét.”

vonalválasztó

2019. december

Kedves Oldallátogató!

A harmadik adventi gyertyát a második osztályos tanulók gyújtották meg. A  szeretet jegyében mondták el verseiket,  néhány harmadikos tanulóval együtt. Végül a közös énekléssel zártunk.

vonalválasztó

2019. december

Kedves Oldallátogató!

Negyedikeseink a Faluházban karácsonyi műsort adtak elő. Az eseményről a HírCentrum is tudósított:

“Advent harmadik szombatján az inotai faluház nagytermét megtöltő közönség előtt Pappné Csesznegi Kornélia az inotai református közösség lelkipásztora – gyújtotta meg a harmadik gyertyát az adventi várakozás koszorúján.
A tiszteletes asszony köszöntő beszédének is egy adventi koszorú volt a témája. Egy – az interneten talált – szokatlan kép magyarázata adta a vázát üdvözlő szavainak.
A három gyertya lángja mellett a Inotai Cseperedő Óvoda és Bölcsőde apróságai és a Várkerti Általános Iskola – Inotai Tagiskolájának negyedikes diákjainak műsora tette emlékezetessé az eseményt.
Az inotai tagiskola következő, hétfői rendezvényére várja az érdeklődőket a Készenléti lakótelep Szentcsalád Kápolnájába szokásos karácsonyi hangversenyére.”

vonalválasztó

2019. december

Kedves Oldallátogató!

A második adventi gyertya meggyújtásánál a harmadik osztályosok mondtak téli verseket. Mivel a reggeli buszjárat miatt néhányan késve érkeztek iskolába, ők jövő héten mondják el verseiket a másodikos szavalókkal.

vonalválasztó

2019. december

Kedves Oldallátogató!

Idén is ellátogatott iskolánkba december 6-án a Mikulás. Puttonyában édességet hozott, és minden osztálynak labdacsomagot ajándékozott.

vonalválasztó

2019. december

Kedves Oldallátogató!

December 5-én rendezte meg iskolánk hagyományos Mikulás sportdélutánját. Fél 3-tól az alsó tagozatosok Mikulás-csalogató sorversenyen vagy kézműves foglalkozáson vehettek részt. A felsősök vidám hangulatú kosarazással várták a Télapót. A sportos és ügyes kezű gyerekeket a foglalkozások után szendvics és ajándék is várta a Diákönkormányzat jóvoltából.

vonalválasztó

2019. december

Kedves Oldallátogató!

A Kazinczy szépkiejtési verseny iskolai fordulója 2019. december 03-án volt. Hozott és kapott szöveget olvastak fel a tanulók. A megyei fordulót 2020 februárjában rendezik meg Veszprémben, ahol iskolánkat Könczöl Tamara (6. osztály) és Gágó Villő (8. osztály) képviseli. Gratulálunk nekik!

vonalválasztó

2019. december

Kedves Oldallátogató!

Az első adventi gyertyát a negyedik osztályos tanulók gyújthatták meg. A gyerekek rövid műsorral készültek és tették ünnepélyessé ezt az alkalmat.

vonalválasztó

2019. november

Kedves Oldallátogató!

A Magyar Diáksport Szövetség szervezésében a városi sportcsarnokban játékos sportvetélkedő diákolimpia területi döntőjén vehettek részt alsós sportos tanulóink. Dobogó közelébe sajnos nem sikerült kerülnie a csapatnak, de ennél sokkal fontosabb, hogy a hangulat nagyon jó volt, a gyerekek élvezték a feladatokat.

vonalválasztó

2019. november

Kedves Oldallátogató!

2019. november 29-én zajlott a Thury várban a városi mesemondó verseny, amelyen az 1-2. osztályos kategóriában Kondor Ádám (1. osztály) tanulónk az I. helyen végzett. Nővére, Kata a 3-4. osztályos korcsoportban sajnos nem állhatott dobogóra, de szintén nagyon ügyes volt! Gratulálunk mindkettejüknek, csak így tovább!

A HírCentrum összefoglalója az eseményről:

“Az idén is alsó tagozatos diákok és óvodások léptek a közönség elé a hagyományos Városi Mesemondó Versenyen. A péntek délutáni esemény ezúttal is a Thury-várban zajlott, ahol az érdeklődő közönség előtt mutatták meg tehetségüket a gyermekek.

Az óvodások versenyében három első helyezettet hirdettek, hiszen a zsűri egyenrangúnak ítélte a gyermekek produkcióit. Székely-Gálffy Dániel, Horváth Emma Róza, Tippán Laura részesültek jutalomban.

Az általános iskola alsó tagozat 1–2. osztályosainál az első helyezett Kondor Ádám, második Oláh Larissza, míg a harmadik Selmeczki Nóra lett.

A 3. és 4. osztályosok versenyében az első Keszler Angelika, a második Egerszegi Rebeka, míg a harmadik helyen Lőrincz Zsombor végzett.”

 

vonalválasztó

2019. november

Kedves Oldallátogató!

A Vásárhelyi Tagiskola november 26-án népdaléneklési versenyt szervezett a Várkerti Ált. Iskola 3 intézményének tanulói számára. Inotáról 7 diáklány jelezte szándékát, hogy részt venne a megmérettetésen. Az ünneplőbe öltözött 21 szereplő szívet melengető éneklése elvarázsolta a közönséget.

Tili Tirza (3.o.) Gácsi Jázmin, Márkus Lara, Pál Zoé, Rosta Roberta  (4.o.) köszöni Verebné Hegedüs Rita tanító néninek a felkészítést. Könczöl Tamarát ( 6.o.) és Szlávik Melodit (7.o.) Szabóné Dudás Vali néni készítette fel.

vonalválasztó

2019. november

Kedves Oldallátogató!

2019. november 22-én reggel, iskolánk 20 tanulója gyülekezett a várpalotai vasútállomáson. Budapestre utaztak két pedagógus kíséretével. Délelőtt a Hadtörténeti Múzeum állandó kiállítását tekintették meg, majd egy kis villamosozás után a Nemzeti Színház épületét csodálhatták meg. Ezután Vörösmarty Mihály Csongor és Tünde színjátékát nézték meg. Este kicsit fáradtan, de sok élménnyel tértek haza.

vonalválasztó

2019. november

Kedves Oldallátogató!

Ivády Veronika tanárnő két tanulónkat rajzversenyre vitte Berhidára. Erről az eseményről Vera néni így számolt be:

“A berdhidai Ady Endre Általános Iskolában a minden évben hagyományos “Ady napok” keretében, két tanulót vittem rajzversenyre. Buglyó Veronika és Török Nikolett vállalta a felkészülést. Téma bármelyik Ady vers illusztrációja. Helyben kellett elkészíteniük a diákoknak egy általuk kiválasztott vers alapján, 60 perc alatt az illusztrációt. Az iskolában előre megbeszéltük mit és hogyan tudják megalkotni művüket. A versenyen nagyon sokan gyűltek össze a környező városokból falvakról, így több korcsoportba sorolták a versenyzőket. Főleg festve és szénnel dolgozott a két tanulónk a rajzon. Sajnos, helyezést nem értek el, de a felkészülést és a részvételt emléklappal jutalmazták. Köszönöm a tanulók odaadó munkáját és felkészülését!”

vonalválasztó

2019. november

Kedves Oldallátogató!

“A varázslat az, ami többé tesz, amit elő tudsz magadból csalogatni. “

2019. november 21-én délután 18 alsós tanulónk varázsolt el bennünket az iskolai mesemondó versenyen. A 2 korcsoportban a zsűri a következő diákok produkcióját találta a legkiválóbbnak:

Az 1-2. osztályos korcsoportban: I. helyezett Kondor Ádám (1.osztály); II. helyezett Gáspár Nikolett (1.osztály); III. helyezett Kiss Odett (2.osztály)

illetve

a 3-4. osztályos korcsoportban: I. helyezett Kondor Kata (4.osztály); II.helyezett Tili Tirza Napsugár (3.osztály); III. helyezett Márkus Lara (4.osztály); Különdíj Hamvas Dilen 3.osztály.

A Thury Várban 2019. november 29-én 14.00-kor Kondor Kata és Kondor Ádám képviseli iskolánkat. Sok sikert kívánunk Nekik.
Gratulálunk minden helyezettnek és a többi versenyzőnek is.

vonalválasztó

2019. november

Kedves Oldallátogató!

Könczöl Tamara beszámolója a Zene-vár játék kistérségi zenetörténeti vetélkedőről:

“2019. november 20-án került megrendezésre a kistérségi Zenevárjáték vetélkedő, amelyre nagy izgalommal készültünk. Liszt Ferenc élete és művei volt a téma. Borbás Károly tanár úr változatos, érdekes, sokszínű feladatokkal látta el az 5 fős csapatokat. Volt anagramma, liszTotó, zenefelismerés és még vaktérképen is kellett dolgoznunk. Boldogok voltunk, amikor meghallottuk: mi lettünk az elsők. Ezután jöhetett a jól megérdemelt süti evés! 🙂

 

vonalválasztó

2019. november

Kedves Oldallátogató!

A Futsal Diákolimpia Területi Döntőjén 2. helyezést ért el az Inotai Suli csapata. A döntőben sokáig 1:1 volt az eredmény, de a végére fejben egy kicsit elfáradtak a srácok, és csak hajszállal csúsztak le a megyei döntőről. Gratulálunk!

vonalválasztó

2019. november

Kedves Oldallátogató!

A hatodik osztályosok 2019. november 18-án birtokba vették a várpalotai korcsolyapályát. Szuper volt így kezdeni a hetet!

vonalválasztó

2019. november

Kedves Oldallátogató!

2019.november 15-én nagyon izgatottak voltak a második osztályosok, ugyanis először mentünk korcsolyázni. A gyerekek nagyon élvezték és boldogan mondták hazafelé, hogy ez volt a legszuperebb iskolai napjuk (volt, aki életében most ment először jégre). A sikeres napon fellelkesülve két hetente szeretnénk az izgalmas tesi órákat megismételni. Szerencsére nagyon lelkes szülői segítőkkel karöltve ez úgy gondolom nem lesz probléma.

vonalválasztó

2019. november

Kedves Oldallátogató!

Iskolánk a Várkertivel karöltve immár 4. éve szervezi meg 8. osztályosoknak szóló Természettudományos Tudásbajnokságát. Idén is színes, érdekes, izgalmas kihívásokat jelentő feladatokkal kellett megküzdenie a versengő 4 fős csapatoknak. (Iskolánkat a Dániel Roland, Kolki Áron, Kovács Richárd, Márcsik Levente összeállítású csapat képviselte.) Az igen kiélezett versenyben, tulajdonképpen pillanatokon múló győzelmet idén az Ősi Általános Iskola csapata vívta ki magának, így egy éven keresztül ők őrizhetik a bajnokság vándorserlegét! Gratulálunk a győztes csapatnak, és természetesen a többi résztvevőnek is, mindenki nagyon ügyes volt!

vonalválasztó

2019. november

Kedves Oldallátogató!

Iskolánk mesevetélkedőjén a HírCentrum is ott volt:

“A Várkerti Általános Iskola Inotai Tagiskolája lassan negyedszázada rendezi meg évről évre hagyományos mesevetélkedőjét. Idén is öttagú szakavatott zsűri előtt zajlott a verseny, ezúttal Lázár Ervin Négyszögletű Kerek Erdő című meséje volt a volt a feladat.

A játékosan komoly feladatok megoldása mellett a vetélkedő legnépszerűbb feladata most is az aktuális mese egy részletének dramatizálása volt. Ez alkalommal azonban a korábbi évekkel ellentétben nem volt időkorláta a dramatizált meséknek. A megmérettetésre jelentkező hat csapat ki is használta a lehetőséget. A mese négy epizódja jelent meg a gyermekek előadásában, különböző felfogásban. A »Szörnyeteg Lajos jaj de álmos« című történet megjelent az erdőben és egy sporttábor életepizódjában is, de »A fájós fogú oroszlán« sztoriját is két csapat dolgozta fel. Az előadásra kíváncsi közönség és a zsűri előtt megelevenedett »Maminti a kicsi zöld tündér« és »A bárányfelhő bodorító« históriája is.
A Zöld Istvánné által elnökölt zsűri a verseny végén a Várkerti Általános Iskola csapatát hirdette győztesként megelőzve a Bán Aladár Általános Iskola gyermekeit. A harmadik helyen a két csapattal induló Ősi Általános Iskola egyik csapata léphetett a képzeletbeli dobogó harmadik lépcsőjére, de a hagyományoknak megfelelően a helyezést el nemért csapatok tagjai is ajándékot kaptak. A részvételt bizonyító emléklap mellett „cicás toll” és a felkészítő tanárok által horgolt, virágmintás kulcstartó is szerepelt a jutalmak között.”

vonalválasztó

2019. november

Kedves Oldallátogató!

Ha november, akkor suli-buli! Idén is Szörnyen jó bulit rendeztünk finomabbnál-finomabb horrorisztikus süteményekkel, tökfaragással, lámpás felvonulással, boszorkányokkal, szellemekkel, jósdával, játékbarlanggal, jó zenékkel! A hangulat, mint mindig, most is garantált volt! 🙂

vonalválasztó

2019. november

Kedves Oldallátogató!

Mindenki nagyon izgatott már a délutáni Szörnyen jó buli miatt. A délelőtt is már erről kellett, hogy szóljon, így  például a 2. osztály tökfaragással múlatta az időt. 🙂

vonalválasztó

2019. november

Kedves Oldallátogató!

November 6.-án iskolánk 7-8. osztályos tanulói a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakmabemutató rendezvényén vettek részt a Gál Gyula Sportcsarnokban.  Különböző szakmákat és szakképzési lehetőségeket ismerhettek meg, miközben a külön standokon kiállító szakemberek látványos, gyakorlatias tevékenységek keretében tették “kézzel foghatóvá” szakmájukat, melyet az érdeklődők ki is próbálhattak.

vonalválasztó

2019. október

Kedves Oldallátogató!

Iskolánk Pályaorientációs napot tartott október 24-én. Várpalota különböző vállalatait, magánvállalkozásait látogatták meg. Köszönjük vezetőiknek, hogy lehetőséget biztosítottak a tátogatásra!
(INOTAL-ZrtMÁVÖcsi cukrászdaSuzuki MészárosSyS-TronixVárpalota KormányablakVárpalotai Közüzemi KftVárpalota Város Polgármesteri HivatalaVolán)

vonalválasztó

2019. október

Kedves Oldallátogató!

8. osztályosaink közreműködésével zajoltt le Inotán az október 23-i megemlékezés. Az esemény HírCentrum összefoglalója:

“Inota városrészben is megemlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulója alkalmából a 20. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseményére.
A szerda délelőtti eseményen Petneházy Beatrix önkormányzati képviselő mondott köszöntőt, majd az Inotai Tagiskola diákjai adtak műsort.”

vonalválasztó

2019. október

Kedves Oldallátogató!

2019. október 18-án iskolánk első osztályosai egy diófát ültettek el az udvaron. Az időjárás kegyes volt hozzájuk, így ragyogó napsütésben a szülőkkel karöltve adtak új otthont Zöldinek. Amíg az apukák a fa helyét ásták ki, addig az anyukák és gyerekek diómanókat és diótündéreket készítettek. A kellemes hangulatot fokozta, hogy a szülők üdítővel, süteménnyel, szendviccsel kedveskedtek a gyerekeknek.

vonalválasztó

2019. október

Kedves Oldallátogató!

Széplaki Magdolna tanárnő pályázatának és az iskolában folyó környezettudatos nevelésnek, programjainknak  köszönhetően az Inotai Tagiskola címmegújítóként második alkalommal is elnyerte az Ökoiskola címet.

A címátadásra ünnepélyes keretek között került sor 2019. október 18-án Budapesten a Balassi Intézetben. Maruzsa Zoltán, az EMMI köznevelésért felelős államtitkára és László Tibor Zoltán, környezetvédelemért felelős helyettes államtitkár adták át az okleveleket az érintett iskolák intézményvezetőinek.

Ennek értelmében az Inotai Tagiskola továbbra is ökoiskolaként működhet 2022. augusztus 31-ig, mely után az örökös cím megpályázása lesz a cél.

vonalválasztó

2019. október

Kedves Oldallátogató!

Izgalmas technikaórákat tudhatnak maguk mögött a negyedikesek, ugyanis októberben csoportmunkában madárijesztőket készítettek Verebné Hegedüs Rita tanárnéni vezetésével. A mosolygós arcok önmagukért beszélnek!

vonalválasztó

2019. október

Kedves Oldallátogató!

Iskolánk 8. osztályos tanulói október 16.-án a várpalotai Jó Szerencsét Művelődési Házban megrendezett “Nyitott kapuk” című pályaválasztási  rendezvényen vettek részt, ahol a Thuri György Gimnázium, a Faller Jenő Szakközépiskola, a Magániskola, és a Kolping Szakiskola 2020. szeptemberében induló képzéseit ismerhették meg.

vonalválasztó

2019. október

Kedves Oldallátogató!

A MATASZ Veszprém Megyei Egyesülete, a HM Katonai és Társadalmi Kapcsolatok Főosztálya támogatásával 70 éves a NATO “Multilevel Force Test” – címmel háromfordulós vetélkedősorozatot szervezett, melyen iskolánk is képviseltette magát. Az első, online fordulóban a katonai szövetségről kellett tesztet kitöltenie a benevező 34 csapatnak. A második és harmadik fordulón viszont már csak a legjobb 12 csapat vehetett részt.

A második fordulóra október 8-án, az MH 54. Veszprém Radarezred Jutasi úti sportpályán került sor, melyen a négyfős csapatoknak hat állomáshelyen különböző, a honvédséghez is köthető feladatokat kellett végrehajtaniuk. Ezek a következők voltak: Mátrix-futás, kézigránát célba dobás, légpuska lövészet, íjászat, sebesült szállítás, és 4×100 méteres fegyveres váltó.

Október 15.-én pedig a harmadik forduló keretében a versenyzők egy harci túrán vettek részt, ahol a Honvéd sportpályáról indulva, egy közel négy kilométeres pályán, hét állomáson, különböző ügyességi feladatokat kellett megoldaniuk. A feladatokat meghatározott időn belül hibátlanul teljesítőket és a gyors végrehajtást a bírák plusz pontokkal jutalmazták. Az utolsó fordulóban már igazi csapatszellem uralkodott az állomáshelyeken, szurkoltak, drukkoltak, bíztatták egymást a versenyzők.

Iskolánk csapata végül ugyan nem lett dobogós – a hatodik helyet szerezték meg -, de a fiúk nagyon jól érezték magukat, és végig összetartva, becsületesen küzdöttek a versenyen, amiért nagy-nagy dicséret illeti őket!

A csapat tagjai: Kolki Áron, Kovács Richárd, Dániel Roland, Széplaki Attila

Felkészítő pedagógusok: Széplaki Magdolna és Hajas Attila

vonalválasztó

2019. október

Kedves Oldallátogató!

A finommotorika fejlesztése elengedhetetlen az írás megtanulásához. A rajzolás, gyurmázás, tésztagyúrás, legózás, “babrálás” sokat segít, hogy a ceruza azt írja,amit a gyermek szeretne. Az első osztályban egy élvezetes munkával segítette a tanító a kézizmok fejlődését. Ezzel az egyszerű feladattal a gyerekek játszva fejlődtek.

vonalválasztó

2019. október

Kedves Oldallátogató!

Természetjáráshoz, talán az ősz a legalkalmasabb és a legszebb évszak. Ennek apropójából Attila bácsi egy rögtönzött kirándulást szervezett október 12-én, ahová többen is kerékpárral érkeztek. A meredek oldal leküzdése után, sajnos köd borította hegycsúcsra érkeztek a túrázok, de ez nem szegte senki kedvét. A Baglyas hegyről leereszkedve vették észre a kirándulók, hogy folyamatosan száll fel a köd, és a sulihoz érkezve már napsütésben, kissé fáradtan, de jóízűen fogyasztották el a zsíros kenyeret és mellé a forró teát.

vonalválasztó

2019. október

Kedves Oldallátogató!

2019. október 11-én iskolánk 22 tanulója Budapestre utazott, hogy az Erkel Színházban az „Operakaland” keretében megnézze a Hunyadi László című operát. Erkel Ferenc három felvonásos műve minden diáknak elnyerte tetszését.

Tanulóink a Kossuth Lajos téren is sétáltak, és az Országház szépséges épületében gyönyörködtek.

vonalválasztó

2019. október

Kedves Oldallátogató!

A várpalotai rendőrkapitányság egy láthatósági karkötővel lepte meg az első osztályt. Köszönjük szépen!

vonalválasztó

2019. október

Kedves Oldallátogató!

Október 4-én az Állatok világnapja alkalmából az első osztály “Állati jó nap”-ot tartott. A főszerepet minden tanórán az állatok játszották. Ellátogattak az Alex menhelyre, ahol nagy örömmel fogadták őket a gondozók és a kutyusok egyaránt. Itt megtanulták, hogy hogyan teremtsenek kapcsolatot a kutyusokkal, mit szabad és mit nem szabad nekik enni adni. Állati jó napot töltöttek el az iskolában.

vonalválasztó

2019. október

Kedves Oldallátogató!

2019.október 4-én a 2.osztályba látogatott Lizi, a terápiás kutya. Az állatok világnapja kapcsán fogadta el meghívásunkat gazdása Szöllősi Eszter, a Búzavirág a Gyermekekért Alapítványtól. A gyerekek nagyon izgatottak voltak, hogy egy kutya fogja bemutatni a feladatokat és még játszik is velük. Nagyon fegyelmezettek próbáltak lenni, de fél szemük Lizin volt. A testnevelés óra végén a  jutalom sem maradt el, pacsit kaptak a kutyától. Annyira feldobódtak, hogy még napköziben is kutyásat játszottak. Nagyon jó hatással volt a gyermekekre, ezért úgy  gondolom nem ez volt az utolsó állatasszisztált terápiás óránk.

vonalválasztó

2019. október

Kedves Oldallátogató!

Iskolánk rajz szakkörösei beküldték pályaműveiket a Rockpalota által meghirdetett  “Mit jelent számodra a zene?” című rajzversenyre, melyekkel taroltak is!  Gratulálunk az éremesőhöz!

Konkrét eredmények a weblapon a Dicsőségfalon olvashatóak.

vonalválasztó

2019. október

Kedves Oldallátogató!

Iskolánk felső tagozatos tanulói közül 16 fő október 1-jén Inotával kapcsolatos helytörténeti vetélkedőn vett részt. 4 csapatban mérhették össze egymással tudásukat változatos feladatokban és témákban. Nemcsak történelemről, de régi mesterségekről, műalkotásokról és a környék élővilágáról is szó esett. Kódfejtés, titkosírás, képfelismerés és puzzle kirakása is szerepelt a feladatok között. A diákok jól érezték magukat, a versenyzés élménye mellett igen jó nyereményekben és egy kis vendéglátásban is részesültek. A zsűri tagjai között találhattuk Katona Csaba alpolgármester urat, valamint Budai Lászlót, a Krúdy Gyula városi könyvtár vezetőjét is. A verseny feladatait Molnár Józsefné állította össze, aki a városi könyvtár munkatársa. Egy tartalmas és hasznos vetélkedőn vehettünk részt, köszönjük az élményt!

vonalválasztó

2019. október

Kedves Oldallátogató!

Az UNESCO Nemzetközi Tanácsa október 1-jét a zene világnapjának nyilvánította.  Ezen alkalomból egy rögtönzött rendkívüli sorakozóban volt ma részük diákjainknak: a nap Szabóné Dudás Vali néni vezetésével egy közös énekléssel kezdődött.

vonalválasztó

2019. szeptember

Kedves Oldallátogató!

Az “Európai Diáksport Hét” elnevezésű rendezvényen az egész országban rengeteg iskolája vesz részt. A kezdeményezéshez iskolánk is csatlakozott, megtartottuk az Európai Diáksport Napot. Ennek a napnak az volt a lényege, hogy az iskolákban minden diák és pedagógus legalább 120 percet mozogjon. Ezt az Inotai Iskola is teljesítette szeptember 30-án, aminek része volt egy kerékpártúra, és egy közös futás, ahol mindenki lefutott 2019 méter távot. Továbbá az iskolában egész nap különböző foglalkozási helyek voltak kialakítva, melyeken különböző mozgásos (labdajátékok, küzdősport, alternatív játékok, torna…) tevékenységet folytathattak a diákok és a tanárok.

vonalválasztó

2019. szeptember

Kedves Oldallátogató!

Csupeczné Horváth Réka néniék kihasználták a tökéletes őszi kirándulóidőt, és hétvégén szülőkkel, gyerekekkel együtt meghódították a Cuha völgyet.

vonalválasztó

2019. szeptember

Kedves Oldallátogató!

A Dragon Aqua sárkányhajós csapat, melyben 4 tanulónk is evezőt ragadott, a ma délutáni Székesfehérvári versenyen 2. helyezést ért el. (Kovács Richárd, Kolki Áron, Dániel Roland, Széplaki Attila) Gratulálunk!

vonalválasztó

2019. szeptember

Kedves Oldallátogató!

“70 éves a NATO Multilevel Force Test” címen hirdetett versenyt a Magyar Tartalékosok Szövetsége Veszprém Megyei Egyesülete, melynek első fordulóját sikeresen teljesítette iskolánk 4 fős csapata. Az első fordulóban az elméleti tudásukat tehették próbára, a második fordulóban már ügyességi, fizikai feladatok várnak rájuk. A csapat tagjai: Kolki Áron, Kovács Richárd, Dániel Roland és Széplaki Attila. Gartulálunk fiúk, csak így tovább a következő fordulóban is!

vonalválasztó

2019. szeptember

Kedves Oldallátogató!

Kicsi másodikosaink a mai napon ügyeskedtek, megcsillogtatták kreativitásukat: Csupeczné Horváth Réka néni értő irányítása mellett baglyos ceruzatartót alkottak. Még sok-sok ilyen jó hangulatú órát kívánunk!

vonalválasztó

2019. szeptember

Kedves Oldallátogató!

A remek hangulatú Várvölgyi futóversenyen, az Inotai Iskolát két remek kis diák képviselte. Mindketten ezüst érmet szereztek, a kisebbik 2 km-en, míg a nagyobb 7 km-en! Gratulálunk a fiúknak!

vonalválasztó

2019. szeptember

Kedves Oldallátogató!

“A Társadalmi együttműködést elősegítő programok Várpalotán elnevezésű projekt keretében családi sport- és egészségnapot tartottak az Inotai Tagiskolában szombat délelőtt.

A várpalotai önkormányzat a közelmúltban egy százmillió forintos pályázatot nyert a a Készenléti-lakótelep és Baglyas felzárkóztatására.
A projekt konzorciumi tagja többek között a Várpalotai Polgári Együttműködés Egyesület is, amelynek a fő feladta a pályázaton belül az egészségmegőrzés és az ehhez kapcsolódó prevenciós rendezvények megtartása. Ennek egyik állomása volt a családi sport- és egészségnap. A megjelenteket Campanari-Talabér Márta polgármester, valamint Tavaszi Rita, a Várkerti Általános Iskola Inotai Tagiskolájának tagintézmény-vezetője köszöntötte.

A Társadalmi együttműködést elősegítő programok Várpalotán elnevezésű projekt legfőbb célja a közösségépítés – mondta el Petneházy Beatrix, a Várpalotai Polgári Együttműködés Egyesület tagja.” (HírCentrum)

vonalválasztó

2019. augusztus

Kedves Oldallátogató!

Augusztus 29-én különleges ünnep volt az Inotai Tagiskolában. Új tagintézmény-vezető, Tavaszi Rita, nyitotta meg a tanévet, köszöntöttünk egy régi-új kollégát, Mag Hedviget. Természetesen a mai nap szokásos is volt részben: 16 kiselsőst köszöntöttünk, ügyes diákok szavaltak. Kívánunk mindenkinek sikeres és jókedvű tanévet!

vonalválasztó

2019. augusztus

Kedves Oldallátogató!

A HírCentrum anyagot készített iskolánkban az Erzsébet-program kapcsán:

” A Várkerti Általános Iskola Inotai Tagiskolája harmadik éve vesz részt az egyházi hátterű Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány által megvalósított programban. Az iskola vezetésének döntése értelmében a tanév zárásakor kétszer egyhetes és az új tanév kezdése előtt egyszer egyhetes turnusokban fogadják a gyermekeket. A döntés hátterében a szülők tehermentesítésének szándéka áll.

– Segíteni szeretnénk a szülőket az átállások időszakában a gyermekek biztonságos elhelyezésével – mondta el kérdésünkre Tavaszi Rita, az Inotai Tagiskola tagintézmény-vezetője.
Az augusztus 26-án, hétfőn kezdődött tábor első és utolsó napján az intézmény telephelyén sport- és kézműves foglalkozásokkal töltik az időt a tanulók. A köztes napokon pedig utazó programokon vesznek részt a gyerekek, többek között Budapestre és Siófokra is ellátogatnak.
Az egyhetes Erzsébet-táborra a szülők ezer forintos térítést fizetnek, ami tartalmazza az összes program költségét, valamint a napi ötszöri étkezés árát is.
A tábor ideje alatt lehetőség van a tankönyvek megvásárlására, valamint a tanévre vonatkozó étkeztetési igény bejelentésére is, tudtuk meg a helyszínen.”

vonalválasztó

2019. augusztus

Kedves Oldallátogató!

Az utolsó hetet a nyári szünetben táborral töltöttük. 40 gyerek valamint Tóthné Péter Erzsi néni, Sinkóné Pidl Kata néni, Bokor Julcsi néni, Csupeczné Horváth Réka néni és Verebné Hegedüs Rita néni. A „Vigyázz magadra – vigyázz rá” táborban a gyerekek a higiéniáról, a közösségi alkalmakról, a Föld védelméről tanultak. Ehhez használtuk a sportot, az egészséges étkezés kellékeit, és a tömegközlekedést. Megismerkedtünk az újrahasznosítás élményével is.

Első nap játszottunk, majd csoportokat alkotva az iskola folyosóira ragasztottunk öntapadó fóliával játékokat, ugróiskolákat, kókusztekercset készítettünk. PET palackokból virágcserepet és játékot alkottunk. A környezettudatosság jegyében, vigyáztunk a Földre, vigyáztunk magunkra is a kellemes sétákkal. Többféle tömegközlekedési eszközt ismerünk meg, alaposan megbeszélve, miért is fontos a közösségi utazást választani. Sajnos azt is megtanulhattuk, hogy lehet újra tervezni, ha késik a vonat… Köszönhetően a gyerekek, a tanárok és a Thury Vár rugalmasságának sikerült megmenteni a keddi napot. Remek túravezetésben volt részünk Thury kapitánnyal.

Szerdán a fürdés közben megtanultuk, hogyan óvjuk a vízkincsünket, hallhattunk Magyarország vízkészletéről, vizes élményeket szerezhettünk. Jó móka volt, lehűlt mindenki! Sok volt a kacagás és a csúszdázás!

A vonatos, budapesti, elmaradt program miatt moziba vittük a gyerekeket Székesfehérvárra. A Kis kedvencek titkos életének a folytatását néztük meg, természetesen popcornnal és üdítővel, ahogy azt kell. Szuper film és szuper élmény volt!

Pénteken folytattuk a kézműves programokat, vízi csatáztunk és isteni paprikás krumplit ettünk. Köszönjük, Attila bácsi a segítséget! A vásárolt sporteszközökkel játékot szerveztünk délutánra.

Remek tábor volt, tele kalanddal!

Jövőre veletek, ugyanitt? 🙂

vonalválasztó

2019. augusztus

Kedves Oldallátogató!

Az Inotai Iskolásokért Alapítvány, Bokor Júlia által kidolgozott, iskolakert fejlesztő ötletével, második helyezést ért el, az “Ön választ, mi segítünk” elnevezésű Tescos pályázaton. Ennek eredményeként 200.000 Ft-tal fejleszthetjük iskolakertünket. Gratulálunk!

vonalválasztó

2019. július

Kedves Oldallátogató!

Vége a tanévnek, és mint mindig, most is összegyűjtöttük, hogy mi is történt a második félévben, íme:

vonalválasztó

2019. június

Kedves Oldallátogató!

Június utolsó hetében zajlott a MŰVÉSZETI EFOP tábor 2. turnusa. Ezen 4. és 6. osztályosok vettek részt. Szerzetesek kerengőjében volt a tábor neve, emiatt behatóbban a középkorral ismerkedtünk meg. Agyagtallérokat készítettünk, ez volt a sajátos pénzneme a királyságunknak. Természetesen voltak tisztségviselői is az uradalomnak, első nap versenyeket szerveztünk és a tisztségek elnyerése és viselése lett a jutalom. Mindenki komolyan vette a feladatát a hét során! Ellátogattunk a Thury Várba, ahol kipróbálhattunk régi játékokat, találkozhattunk Thury kapitánnyal. Zircen mézeskalácsot sütöttünk, karkötőt nemezeltünk. Tarisznyát festettünk, térképet is készítettünk különleges technikával, amivel úgy néztek ki a térképek, mintha a régmúltból maradtak volna ránk. Sokat játszottunk, és jutott idő a pihenésre is. Vidám, tartalmas héttel zártuk a 2018/2019-es tanévet, szép élményekkel gazdagodtunk.

vonalválasztó

2019. június

Kedves Oldallátogató!

Sokan nem tudják, hogy a tanároknak a tanév nem a ballagással ér véget, hiszen utána még rengeteg a dolog. Statiszikák, beszámolók a tanévről, és a pakolások is ilyenkor zajlanak: át kell költözni új osztályterembe, el kell pakolni a nyári takarítások, javítások, festések előtt stb. Idén a feladatok száma bővült egyel, hiszen kaptunk még egy helyszínt, az iskolakertet. Természetesen ezt sem hagyhattuk csak úgy a nyáriszünet előtt, így a kollegák ellepték az ágyásokat, és nem kegyelmeztek a gyomoknak, hogy szeptemberben amikor tanulóink kijönnek betakarítani az első terményeket, megtalálhassák azokat.

vonalválasztó

2019. június

Kedves Oldallátogató!

Június 17-21 zajlott le a napközis Erzsébet sporttábor, az Inotai Iskolában. A táborvezetők Hajas Attila és Sinkóné Pidl Katalin pedagógusok voltak. A tábor szakmai részéért Attila bácsi, míg a gazdaságiért Kata néni volt a felelős. A táborban összesen 61 gyerek vett rész.
Az első nap a csapatépítés és a kreatív foglakozásoké volt a főszerep. A gyerekek csapatokba tömörültek, majd csapatnevet választottak magunknak, amihez egy csapatindulót is kellett költeniük. Választhattak maguknak egy híres sportolót, akiről is aztán a termüket elnevezték, és tablót készítettek róla. Az iskola háztartástan termében minden csapat elkészíthette a saját kis zabpelyhes, sok magvas süteményét, amit aztán természetesen el is fogyaszthattak.
A második nap a sportjátékok jegyében telt el, ahová is Szili Dániel kézilabda, Daruság Dávid kosárlabda és Kaszanecz József labdarúgó edzők kaptak felkérést az iskolától, hogy tartsanak foglalkozásokat. Ez a nap már sokkal mozgalmasabb volt, mint az első.
A szervező pedagógusok a 3. napon még dobtak egy lapáttal az aktívásból. Délelőtt a gyerekek, a Veszprémi Honvéd Egyesület képviseletében Palumbi Edit edző jóvoltából, egy tájékozódási futáson vehettek részt, ami egy játékos labirintusba volt tálalva. Délután a várpalotai Marathon TKE Vadak Taekwon-do Szakosztály és a pétfürdői Sólymok TKD Klub közösen csoportos küzdősport foglalkozásokat tartott, aminek a végén a gyerekek egy látványos bemutatót is megtekinthettek.
A 4. napot várták a legjobban a táborozók, hiszen ez volt a „vizes nap”, amikor is a táborban résztvevők, Pápára, a Várkertfürdőbe látogattak el. Szerencsére az időjárás is kegyes volt, így a gyerekek élvezhették a kinti csúszdák nyújtotta élményeket is.
Az 5. nap délelőtt a csapatok egy nyolc állomáshelyes foglalkozáson vettek részt, ahol menetlevéllel érkeztek, és pontokat szerezhettek, amiért a nap végén értékes ajándékokat vettek át. Délután „ki mit tud” vetélkedő volt a tornateremben. Itt kivétel nélkül mindenki hatalmas nagy tapsot kapott függetlenül attól, hogy milyen produkcióval rukkolt elő.
A tábor befejező akkordja az eredményhirdetés volt, de senki sem maradt ajándék nélkül. Sőt minden olyan diák, aki végig teljesítette a tábort, egy aranyéremmel lett gazdagabb. A hab a tortán egy közös vízpisztoly csata volt, mielőtt a búcsúzkodás megtörtént volna.

vonalválasztó

2019. június

Kedves Oldallátogató!

Múlt heti MŰVÉSZETI EFOP táborunkban a 2. és 4. osztályos diákok vettek részt, témánk a DRÁMAJÁTÉKTÓL A BÁBSZÍNHÁZIG volt.
Első nap Az öreg halász és a felesége című történettel ismerkedtünk meg, ehhez kapcsolódóan agyaghalakat formáztunk, majd felakasztottuk a kívánságfára a saját kívánságainkat.
Kedden délelőtt Zircre látogattunk, ahol mézeskalácsot sütöttünk, nemezeléssel nyakláncot készítettek táborozóink. A nap további részében tengeri élőlényeket öntöttünk gipszből, majd az iskola új hangszereivel örömzenéltünk kívánságfánk alatt.
A szerdai napon síkbábokat készítettünk, halász vászontáskát díszítettünk textilfestéssel, ezután a Fenyves-tóhoz kirándultunk, hogy megfigyeljük a vízpart élőlényeit.
Csütörtökön ellátogattunk a Thury-várba. Visszaérve kifestettük agyaghalainkat, gyöngyből nyakláncot, halmedált fűzhettek a gyerekek.
A tábor zárásaként elkészítettük a délutáni bábelőadásra a háttereket, majd csapatonként elbáboztuk a feldolgozott mesét.
Vidám, tartalmas hetet zártunk, szép élményekkel gazdagodtunk.

vonalválasztó

2019. június

Kedves Oldallátogató!

Ha június, akkor ballagás. Idén is elrepült iskolánkból egy osztály, akiknek ezúton is sok sikert kívánunk további tanulmányaikhoz!
Hiányozni fogtok, visszavárunk Benneteket!

vonalválasztó

2019. június

Kedves Oldallátogató!

Elérkezett az utolsó tanítási nap, és így záródik az idei tanév versenyszezonja is. Idén is jó hosszúra sikerült írnunk dicsőségfalunkat! Szívből gratulálunk minden tanulónak, aki felkerült rá, és köszönjük a kollégák lelkes felkészítő munkáját!

vonalválasztó

2019. június

Kedves Oldallátogató!

Móra-Varga Zsuzsa néni Főzőiskola szakkörének zárásaként bobozni ment a gyerekekkel Balatonfűzfőre a Balatonibob Szabadidőparkba.

vonalválasztó

2019. június

Kedves Oldallátogató!

Így a tanév utolsó napjaiban már elég nehéz lekötni a gyerekeket, ezért ilyenkorra időzítjük a “nagy durranásokat”: osztálykirándulások, osztályprogramok, stb. Ebbe a mai napon a 6. osztály kóstolt bele, hiszen egy nagyon jó hangulatú, eseménydús kiruccanással gazdagodott általános iskolai emléktáruk.

vonalválasztó

2019. június

Kedves Oldallátogató!

A második  osztály kirándulni ment Várpalotára. A Molnár Mária Szociális Szövetkezetet látogatták meg, és fagyiztak, játszottak egyet. Jól sikerült a kirándulás!

vonalválasztó

2019. június

Kedves Oldallátogató!

Ahogy minden évben, idén is jutalomkiránduláson vehették részt azon tanulóink, akik tanév közben tanulmányi-, sport-, és/vagy énekkari tevékenységükkel kivívták társaik és pedagógusaik elismerését. Idén a jutalom egy szuper pápai fürdőzés volt!

vonalválasztó

2019. június

Kedves Oldallátogató!

Móra-Varga Zsuzsa néni a héten minden osztállyal langallót sütött! Mindenki nagyon ügyes volt és isteni finomak voltak a langallók. A gyerekek és a pedagógusok is élvezték a  közös munkát!

vonalválasztó

2019. június

Kedves Oldallátogató!

Így tanév végén, amikor már mindenki nagyon várja a pár napon belül kitörő nyári szünet szabadságát, már elég nehéz munkára fogni a nebulókat. De azért ezek az órák is nyújtanak jó lehetőségeket, amit Szalai Kati néni ki is használt: az utolsó órára olyan gyakorlati feladattal készült, aminek megoldásához fizikai ismeretek szükségesek, mely a tananyagba ugyan nem fér bele, de elég mókás és izgalmas, hogy még ilyenkor is lekösse a tanulókat, és még a szürkeállományt is megmozgatja! 🙂

 

 

vonalválasztó

2019. június

Kedves Oldallátogató!

“Ne mondjátok, hogy a haza nagyobbodik.
A haza, a haza egyenlő volt mindig
ezer év óta már, és mindig az marad,
mert nem darabokból összetákolt darab:
egy test a mi hazánk, eleven valami!
Nem lehet azt csak úgy vagdalni, toldani.”

A Nemzeti Összetartozás Napját ünnepeltük az iskolánkban a trianoni békeszerződés 99. évfordulóján. A színvonalas műsort köszönjük Holdosi Piroska tanárnőnek, és a 6. osztálynak!

vonalválasztó

2019. június

Kedves Oldallátogató!

Alapítványunkhoz beérkező Dr. Opsitos István részönkormányzati képviselő támogatása révén, a Családi napunkra 7 db focilabdát vettünk, melyeket a kapura rúgó versenyen használhattak a gyerekek először.

vonalválasztó

2019. május

Kedves Oldallátogató!

Idén is lezajlott a városi pedagógus-napi ünnepség, melyen kitüntetést kapott két kollégánk is! Gratulálunk nekik! Bali Istvánné Kati néninek sok szép, egészséges és nyugalmas nyugdíjas évet, Széplaki Magdolna tanárnőnek pedig további eredményes tanítást kívánunk!

vonalválasztó

2019. május

Kedves Oldallátogató!

EÜ-s csapatunk a mai napon megmérettetett a megyei elsősegélynyújtó versenyen, ahol fantasztikus teljesítménnyel a dobogó második fokára állhattak fel! Gratulálunk a csapatnak, és Széplaki tanárnőnek is a sikeres felkészítéshez!

vonalválasztó

2019. május

Kedves Oldallátogató!

Kirándul az első és a második osztály! Az ajkai Nomádia parkban voltunk, ahol kipróbálhattunk régi fegyvereket (például íjat), és bemutató kovácsoláson vehettünk részt. Természetesen minden mást is felfedeztünk! Elfoglaltuk a várat, célbadobtunk több helyen, kalóztámadásban vettünk részt, kötélhintán csúsztunk, labirintusból találtunk ki és megmasszíroztuk a lábunkat a mezítlábas parkban. Egy élmény volt! Reméljük, mindenki nagyon jól érezte magát! Köszönjük a szervezést Horváthné Csupecz Réka néninek!

vonalválasztó

2019. május

Kedves Oldallátogató!

2019. május 18-án az Inotai Tagiskola megtartotta hagyományos családi napját. A program változtatos volt, hiszen a gyerekek és az érdeklődő szülők egy teljesítménytúrán és pályázatos programzárásokon vehettek részt.  A Nemzeti Tehetség Program támogatásával megvalósult szakkörök zárásaként a sakkosok állomásokon adtak feladatot, a háztartási mindentudó szakkörösök pedig bemutatták, mit is tanultak eddig. A nap finanszírozását a Bethlen Gábor Alapítvány és a Nemzeti Együttműködési Alap, az Inotai Iskolásokért Alapítvány segítette. A gyerekek ugrálóvárazhattak, trambulinozhattak, bohóc előadást láttak. A hangulatot emelték a vásárosok és a hüllő-kiállítás. Köszönjük mindenkinek a részvételt, támogatást! Találkozunk jövőre ugyanitt!

vonalválasztó

2019. május

Kedves Oldallátogató!

Az Elsősegélynyújtás Oktatásáért Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat által meghírdetett Elsősegély-ismereti Verseny országos döntőjébe jutott be 6. és 8. osztályos csapatunk. Május 17.-én rendezték a kisebbek számára a döntőt Budapesten, iskolánkat Török Nikolett, Széplaki Álmos Attila és Sajtos Zoltán képviselte. A színvonalas, és egyáltalán nem könnyű versenyen diákjaink ügyesen helytálltak, s bár dobogósok ugyan nem lettek, de sok tapasztalattal, jókedvvel tértek haza. 8. osztályos elsősegélynyújtóink: Gáspár Antónia, Lakó Mihály Attila és Vulevity Milovan Viktor. Pontszámaik alapján ők is bejutottak az országos döntőbe, de sajnos nem tudnak rajta részt venni. Sebaj, hamarosan itt a Vöröskeresztes Elsősegélynyújtó Verseny megyei fordulója, ahol ők is megmérettethetik tudásukat.Felkészítő: Széplaki Magdolna tanárnő. Ezúttal is szeretnénk köszönetet mondani az Inotai Iskolásokért Alapítványnak, hiszen nemcsak a versenyre való regisztrációt, de a csapat utazását is támogatta!

vonalválasztó

2019. május

Kedves Oldallátogató!

Május 10-én, a mentők születésnapján, a várpalotai mentőállomás az idei évben is szinte már hagyományként megnyitotta kapuit a gyerekek előtt. Természetesen mi sem maradhattunk ki e jeles eseményből, kis csapatunk is ellátogatott az állomásra, ahol öt állomáson ismerkedhettek a mentők munkájával.

vonalválasztó

2019. május

Kedves Oldallátogató!

A Megyei Magasugrás Diákolimpiára páran sikeresen kvalifikálták magukat a területi selejtezőn. Most Veszprémben a megyei döntőben Marosi Dzsenifer 3. helyezést ért.
Iskolánkat még ezen a verseny Mészáros Barnabás, Márcsik Levente és Kolki Áron képviselte, de ők most sajnos lemaradtak a dobogóról. Gratulálunk Dzseninek a szép eredményhez! Hajrá Inota!

vonalválasztó

2019. május

Kedves Oldallátogató!

46 diák jelentkezett a felhívásra, hogy Kodály Zoltán daljátékát, a Háry Jánost szeretné megnézni az Erkel Színházban. Május 3-án útra keltünk, a vonatozás után felsétáltunk a Szentháromság térre. Gyönyörű volt a panoráma! Ezután metróval közelítettük meg a színházat. Néhány diák elmondta, most utazik először ilyen járművön. Az előadás kicsit hosszú volt, de türelemmel végighallgatta mindenki. A Kossuth téren hajóra szálltunk, és az Erzsébet hídig lehajóztunk. Nagy élmény volt mindenki számára! Ezután páran megrémültek, mert a Gellért hegy tetején levő Szabadságszobor volt a cél. Sok-sok lépcső vezetett fel. Megizzadva, elfáradva értünk a csúcsra. Budapest teljes terjedelmében a lábaink előtt hevert. Úgy gondolom senki sem bánta meg, hogy részt vett ezen a mozgalmas, élményben gazdag kiránduláson.

vonalválasztó

2019. április

Kedves Oldallátogató!

“Idén is megrendezték az Inotai Tagiskola kulturális bemutatóját a Jó Szerencsét Művelődési Központban kedd délután.  Az eseményen az érdeklődők megtekinthették a 2-8. osztályos gyerekek előadásait. Volt aki mesét mondott, énekelt, zongorázott, de volt olyan produkció is, ahol egy egész osztály szerepelt. Az intézmény célja, hogy ezzel a rendezvénnyel megtanítsa a diákokat szerepelni és megmutathassák a gyerekek szüleiknek tudásukat.” (HírCentrum)

vonalválasztó

2019. április

Kedves Oldallátogató!

Sportos felsőseink most éppen magasugró diákolimpia területi döntőjén jártak, nem is eredménytelenül. A Nepumuki iskolában rendezett versenyen 2. helyezést ért el Mészáros Barnabás, szintén 2. helyezett lett Marosi Dzsenifer, 1. helyezést ért el Teslér Henrietta és Kolki Áron. Gratulálunk! Hajrá Inota!

vonalválasztó

2019. április

Kedves Oldallátogató!

Április 26.-án rendezték meg Seregélyesen az “Indulj el egy üton…” Természetismereti Turisztikai Vetélkedő Országos Döntőjét, ahol két kategóriában öt csapatunk vehetett részt. A dobogóra ugyan nem állhattak fel, szépen teljesítettek, este fáradtan, de élményekkel tele érkeztek haza. A csapatok: 5. osztály: Máté Míra, Bodrogi Dóra, Petter Bianka, Könczöl Tamara, 6. osztály: Széplaki Álmos Attila, Földesi Péter Ádám, Magán Márk, Szlávik Melodi Dorkas, 7. osztály: Kolki Áron, Kovács Richárd, Kincses Benjamin, Dániel Roland, 8. osztály: Gáspár Antónia, Boncz Angéla, Potó Viktória, Lovászy Dominik, valamint Vulevity Milovan Viktor, Lakó Mihály Attila, Nemes Simon Bálint. Felkészítő: Széplaki Magdolna tanárnő. Külön köszönet az Inotai Iskolásokért Alapítványnak, hogy támogatta a gyerekek döntőre utazását!

vonalválasztó

2019. április

Kedves Oldallátogató!

A Föld Napja alkalmából az idei évben is megrendezte a MMKM Vegyészeti Múzeuma hagyományos környezetvédelmi, tanulmányi versenyét Várpalotán a Thury-várban. A vetélkedő mottója: „150 éves a periódusos rendszer”. Természetesen az Inotai Tagiskola diákjai sem maradhattak le a megmérettetésről. A csapat tagjai: Boncz Angéla, Gáspár Antónia, Lovászy Dominik. Felkészítőjük: Széplaki Magdolna tanárnő.

vonalválasztó

2019. április

Kedves Oldallátogató!

Első és második korcsoportnak rendezett atlétika diákolimpia  területi selejtezőn iskolánk alsós gyerekekből álló csapata is részt vett. Futásban, váltó futásban , távolugrásban és kislabda hajításban mérték össze tudásukat a fiúk és lányok. Bár – az erős mezőny miatt – érem nem született, a gyerekek szép eredményeket hoztak iskolánknak. Gratulálunk minden résztvevőnek! Hajrá Inota!

vonalválasztó

2019. április

Kedves Oldallátogató!

IV. korcsoportos atlétikásaink azzal zárták a szünetet, hogy egy jót versenyeztek, aminek az eredménye sok-sok nyakba akasztott érem lett. Pontosabban: Marosi Dzseni távolugrás 2. hely, Lovászy Dominik 1500 m-en 2. hely, Kolki Áron 300 m-en 1. hely,  Márcsik Levente kislabda hajításban 2. hely, 4 x 100-as váltó (Kocsis Máté, Lovászy Dominik, Kolki Áron, Nemes Simon Bálint ) 1. hely, ugyanez a csapat 4 × 1000-m-es váltóban 2. helyen végzett! Gratulálunk! Hajrá Inota!

vonalválasztó

2019. április

Kedves Oldallátogató!

Április 17-én ünneplőbe öltözött diákok sokasága töltötte meg a Jó Szerencsét Művelődési Központ színháztermét. A Ney Dávid Kórushangversenyen 9 gyerekkórus lépett színpadra, majd 3 felnőttkar. Iskolánk kórusa kitett magáért – igényes, tiszta, felszabadult éneklésével a nézők tetszését elnyerte.

vonalválasztó

2019. április

Kedves Oldallátogató!

Magyarországon 2001 óta április 16-a a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja. Nyolcadikosaink tolmácsolásában iskolánk is megemlékezett.

vonalválasztó

2019. április

Kedves Oldallátogató!

Hamarosan itt a húsvét, úgyhogy a mai napon egy kis ráhangolódás zajlott a suliban: Hajas Attila bácsi tojásvadászatot szervezett a gyerekeknek.

vonalválasztó

2019. április

Kedves Oldallátogató!

Az idei évben is megrendezésre került a BM OKF felmenő rendszerű országos katasztrófavédelmi ifjúsági verseny. Iskolánk 8.osztályosokból álló “Inotaisuli” csapata sikerrel továbbjutott a járási fordulón, a kirendeltségi (gyakorlati) fordulón pedig negyedik helyezést ért el. Gratulálunk a csapatnak! Csapattagok: Gáspár Antónia, Vulevity Milovan, Lovászy Dominik és Nemes Simon Bálint. Felkészítő: Széplaki Magdolna tanárnő.

vonalválasztó

2019. április

Kedves Oldallátogató!

A dicsőségfalra márciusban ki tudtuk írni azt az örömteljes hírt, hogy 6. osztályosainkból alkotott “Ollé, dől a lé!” csapat bekerült a K&H Vigyázz, kész, pénz! elnevezésű verseny regionális döntőjébe, melyet Zalaegerszegen rendeztek meg. Ezen a megmérettetésen a csapat az 5. helyen végzett. Gratulálunk nekik is és Móra-Varga Zsuzsa néninek is az eredményes felkészítésért! Hajrá Inota!

vonalválasztó

2019. április

Kedves Oldallátogató!

II. korcsoportos labdarúgó csapatunk a mai napon a városi Labdarúgó Diákolimpián az előkelő 3. helyezést érte el! Gratulálunk a fiúknak, csak így tovább! Hajrá Inota!

vonalválasztó

2019. április

Kedves Oldallátogató!

Iskolánkba sok tehetséges, ügyes kezű gyerkőc jár, és tehetségüket igyekszünk is képezni, fejleszteni, megmutatni, amire az egyik legjobb módszer a versenyeken való részvétel. Legutóbb a Tury vár hirdetett rajzversenyt az autizmus világnapja alkalmából. A megmérettetésen két diákunk: Varga Fruzsina és Potó Viktória munkáját is díjjal jutalmazták! Gratulálunk a lányoknak! Hajrá Inota!

vonalválasztó

2019. április

Kedves Oldallátogató!

A Várkeri – Inota – Vásárhelyi iskolák közös csapata a IV. korcsoportos fiú Kézilabda Diákolimpia Területi Döntőjében arany érmet szerzett, és egyben jogot a Megyei Döntőn való részvételre.

vonalválasztó

2019. április

Kedves Oldallátogató!

Iskolánk szervezésében útjára indult egy régi-új városi verseny, aminek új köntösbeli neve NET lett, mint Nettel Elbánó Tanulók tudásbajnoksága. Az eseményre 5 iskolából érkeztek 3 fős 8. osztályos tanulókból álló csapatok. A jó hanuglatú versenyen végül a Vásárhelyi András Iskola diákjai diadalmaskodtak, hajszállal végeztek a többiek előtt. Gratulálunk minden résztvevőnek! Jövőre visszavárunk minden iskolát! 😉

vonalválasztó

2019. március

Kedves Oldallátogató!

“Pályatársak, barátok, valamint volt tanítványok emlékeztek pénteken a Várpalota Városért érdeméremmel kitüntetett pedagógusra, Likó Péterre az Inotai Tagiskolában.

Az tanintézmény közelmúltban elhunyt egykori igazgatójának életútjára Móra-Varga Zsuzsanna, a tagiskola jelenlegi vezetője emlékezett. Az elhunyt akaratának megfelelően nem búcsúztak el tőle, csupán csak a szeretet hangján emlékeztek rá. Az emlékmozaikok között vetített képek és videó összeállítás elevenítette fel az iskolát 2001-2007 között igazgató „Péter bá” életének fotókon megörökített egy-egy pillanatát. Az ünnepséget követően az intézmény udvarán – melynek arculatát még Likó Péter alapozta meg – Campanari-Talabér Márta polgármester jelenlétében egy páfrányfenyőt ültettek el a feledhetetlen kolléga, barát és tanár emlékére.” (HírCentrum)

vonalválasztó

2019. március

Kedves Oldallátogató!

Elsősegélynyújtó csapatunk márciusban a várpalotai Mentőállomáson járt, ahol ezúttal Munkácsi Zsolt segítségével a mentőautók felszerelésével ismerkedhettek meg . Bepillantást nyerhettek a legújabb típusú mentőautóba is, kipróbálhatták a hordágykocsit, és természetesen minden egyéb kérdésükre is választ kaptak. Ezúton is köszönjük a segítséget Zsoltnak, és a Mentőállomás többi dolgozójának!

vonalválasztó

2019. március

Kedves Oldallátogató!

Nyolcadikosaink március 27-i óráit – Szabóné Dudás Valéria tanárnő szervezésének köszönhetően – kihelyeztük Budapestre, ahol először a Hadtörténeti múzeum állandó kiállítását tekintették meg, majd egy várnegyedi séta után meglátogatták a Leonardo da Vinci kiállítást, ahol a mester művészeti és tudományos munkálkodásának eredményeit is szemügyre vehették diákjaink.

vonalválasztó

2019. március

Kedves Oldallátogató!

Iskolánk ötödikesei március 22-én a Városi Könyvtárban megtekintették a Petőfi Irodalmi Múzeum vándorkiállítását a Pál utcai fiúk című könyvről.

vonalválasztó

2019. március

Kedves Oldallátogató!

Az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is csatlakoztunk a TeSzedd! akcióhoz. Minden szükséges hozzávalót megkaptunk időben. Iskolánk közel 160 tanulója tanáraik segítségével kesztyűt és zsákot ragadott, és hozzálátott a környék megtisztításához. Mivel a héten több projekt is futott egyszerre, most nem egyszerre indult mindenki, hanem keddtől csütörtökig osztályonként, külön beosztás szerint. Sajnos mindig bőven van mit összegyűjteni, de a gyerekek ettől függetlenül élvezték a szemétszedést, és büszkék voltak, hogy milyen szépen sikerült megtisztítaniuk a területet.

vonalválasztó

2019. március

Kedves Oldallátogató!

Tavalyelőtt jártak már tanulóink a “Tiszán innen, Dunán túl” országos minősítő népdaléneklési versenyen. Ebben az évben ismét volt tanulónk a résztvevők között!

vonalválasztó

2019. március

Kedves Oldallátogató!

Iskolánkat 4 tanuló képviselte az ösküi kistérségi Tasner Antal Népdaléneklési Versenyen. Felsős tanulóink közül Köncöl Tamara, Péter Lili és Szlávik Melodi kaptak emléklapot szép szereplésükért. Az alsó tagozatosok versenyében Rosta Roberta 3. osztályos tanulónk III. helyezést ért el. Szívből gratulálunk, büszkék vagyunk a lányokra!

vonalválasztó

2019. március

Kedves Oldallátogató!

“Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc Magyarország újkori történetének meghatározó eseménye, a nemzeti identitás meghatározó alapja. A 171 évvel ezelőtti eseményeket Inotán is felidézték péntek délután.

Ünnepi beszédet Dr. Opsitos István önkormányzati képviselő mondott, majd a Várkerti Általános Iskola Inotai Tagiskolájának 5. osztályos tanulói adtak az alkalomhoz illő műsort.” (HírCentrum)

vonalválasztó

2019. március

Kedves Oldallátogató!

A hagyományokhoz híven az ötödik osztályosok készültek március 15-ére. Az ünnepi műsorukat az iskolában és az inotai Faluházban is előadták.

vonalválasztó

2019. március

Kedves Oldallátogató!

Még kicsit hűvös van, de a márciusi nap már kicsalogatja tanulóinkat a szabadba, és még sportolásra is ráveszi őket. Egy nagyobb létszámú csapattal Hajas tanár úr vezetésével mezei futóversenyen vettek részt! Minden indulónak gratulálunk! Eredmények a Dicsőségfalon! Hajrá Inota!

vonalválasztó

2019. március

Kedves Oldallátogató!

A mai napon az utolsó Iskolanyitogató programunkon vehettek részt leendő elsőseink. Verebné Hegedüs Rita és Holdosi Piroska tanítónénik vezetésével dalolva meneteltek, majd matematikai feladatokban ügyeskedhettek a gyerekek.

vonalválasztó

2019. március

Kedves Oldallátogató!

Kedd délutánonként a 7. és 8. osztály testnevelés óra keretében rója a köröket a jégpályán.

vonalválasztó

2019. március

Kedves Oldallátogató!

2019. március 4-én iskolai versmondó versenyt rendeztünk. A megmérettetésre majdnem 30 diák készült fel, minden osztályból. Idén Kányádi Sándor, Weöres Sándor, Radnóti Miklós és Ady Endre versei közül kellett választani. A zsűri két kategóriában hirdetett győztest: Szikszay Olivér (4.o.) és Vulevity Milovan (8.o.) képviseli iskolánkat a pénteki városi szavalóversenyen. Köszönjük a sok szép szavalást, a tanárnőknek a felkészítést, Vámosné Gönczöl Gyöngyinek az elnöklést.

vonalválasztó

2019. február

Kedves Oldallátogató!

A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja megtartását a Magyar Köztársaság Országgyűlésének 2000. június 13-án elfogadott határozata rendelte el. Azóta minden év február 25-én tartják országszerte – és tartottuk iskolánkban mi is– a megemlékezést annak emlékére, hogy Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát 1947-ben ezen a napon jogellenesen letartóztatták és a Szovjetunióba hurcolták. A múlt felidézése mellett kegyelettel emlékezünk mindazokra, akik áldozatul estek a kommunista diktatúráknak: akiket megfosztottak életüktől, akiket bebörtönöztek, táborokba hurcoltak vagy internáltak, de családjaikra, szeretteikre is, akiket a kommunista rezsim meghurcolt és kiszolgáltatott.
Az ünnepi műsort a 7. osztály adta, felkészítőjük Széplaki Magdolna tanárnő.

vonalválasztó

2019. február

Kedves Oldallátogató!

2019. február 22-én délután újra farsangolt az inotai iskola. Az alsósok zöme színes maskarába bújt. A felsősök közül csak néhányan voltak ilyen bátrak, de megérte, nagy sikerük volt! Az ötletesebbnél ötletesebb jelmezesek felvonulása után a tanárok produkciója következett. József Attila Altatójának farsangi változata mindenkit megnevettetett.

Zene, tánc, tombola, táncos játékok szórakoztatták a gyerekeket, aki pedig nyugodtabb környezetre vágyott, a játékszobában tehette próbára ügyességét, vagy a büfében válogathatott a finom falatok közül.

Hálásan köszönjük a szülőknek az isteni süteményeket, felajánlásokat és mindennemű segítséget. Külön köszönet Molnárné Dinának, aki a DÖK javára gyűjtött nagy összeget a mulatságon adta át.

Íme, a képes beszámoló!

vonalválasztó

2019. február

Kedves Oldallátogató!

Minden tanévben vannak kiemelkedően fontos versenyek, ezek közé tartozik a Zrinyi matekverseny is. Íme egy cikk az ide részvételünkről:

vonalválasztó

2019. február

Kedves Oldallátogató!

Lassan itt a beiratkozási időszak a következőre tanévre, ezért kedvcsinálónak leendő elsős tanítónénik Holdosi Piroska készített egy kis bemutatkozó videót iskolánkról:

 

vonalválasztó

2019. február

Kedves Oldallátogató!

A februári ovi-sulit egy játékkal indítottuk, ahol nagyon kellet figyelni, hogy éppen kinek a kezében bújt el az az állat. Utána Csupeczné Horváth Réka néni és Holdosi Piroska néni segítségével képzeletbeli zoknikat párosítottunk. Ezeket fel is csipeszeltük egy szárítókötélre. A kemény házimunka után jöhetett pihenésképpen egy kis színezés. Az elkészült szívecskéket nyakláncként haza is vihették. Örülve az ajándéknak, vidáman mentek haza a gyerekek.

vonalválasztó

2019. február

Kedves Oldallátogató!

Iskolánk hagyományos angol versenyét 2019. február 11-én rendeztük meg. 19 felsős diák 5 csapatban mérte össze a tudását. Kommunikációs, szövegértèsi, kiejtési és egyéb kreatív feladatokkal várták őket a szervező angolos tanárok.

vonalválasztó

2019. január

Kedves Oldallátogató!

Lezártuk az első félévet, ilyenkor számba vesszük mi is történt az elmúlt hónapokban:

vonalválasztó

2019. január

Kedves Oldallátogató!

Január 22-én iskolánk is megünnepelte a magyar kultúra napját. A Faller Jenő SZKI Duende Színjátszóköre mutatott be egy színvonalas műsort Ady Endre életéről, versein keresztül. Köszönjük nekik az élményt, és a szervezést Szabóné Dudás Vali néninek és Verebné Hegedüs Rita néninek!

 

vonalválasztó

2019. január

Kedves Oldallátogató!

Január 21-22-én az inotai iskolások is megcsodálhatták, illetve megvásárolhatták az ásványokat. Minden osztály részt vett Imre bácsi különleges, ásványokról szóló bemutatóján. A meghirdetett rajzversenyre sok pályamunka érkezett, a legszínvonalasabbak jutalmat hoztak a készítőiknek. Jövőre is szeretettel várjuk!

vonalválasztó

2019. január

Kedves Oldallátogató!

Január 17-én eljött a második iskolanyitogató alkalma. A leendő kis elsősök nagyon izgatottak voltak, csakúgy mint a szüleik. A tanító nénik szeretettel fogadták őket.  A gyerekek találós kérdésekre kereshették a válaszokat, hóembert alkottak. Végül pedig rendhagyó testnevelés órán vettek részt, ahol az Alapítvány által frissen átadott fitballokat is kipróbálhatták.

vonalválasztó