2018.

2018. december

Kedves Oldallátogató!

A karácsonyi szünet előtti utolsó napokban a gyerekek izgatottsága miatt nehéz már olyan órát tartani, amire emlékeznek is, így ezekre az alkalmakra extra tartalmak kellenek. Ilyen extra tartalommal készültek a tanulók a 2018-as év utolsó fizika órájára is, ahol egymást nyűgözték le különböző statikus elektromossági kísérletekkel.

vonalválasztó

2018. december

Kedves Oldallátogató!

December 17-én adta hagyományos adventi hangversenyét iskolánk énekkara a Szent Család kápolnában. A közönséggel megtelt épületben magyar karácsonyi énekek mellett Rutter: Gyönyörű mind c. műve is elhangzott a köszöntő után, amelyet Holdosiné Varga Zsuzsanna tagintézmény-vezetőnk mondott. Zeneiskolába járó diákjaink (Péter Lili, Péter Gergő, Sanda Doroti, Szlávik Melodi) és vendég zeneiskolások (Horváth Cecília és testvére Johanna, Szili Dániel) hangszeres játéka mellett karácsonyi versek is színesítették a műsort. (szavalók: Boncz Angéla, Gácsi Jázmin, Könczöl Tamara, Rosta Roberta, Varga Fruzsina, Tóth Vivien)

Minden évben a kórus vezetője, iskolánkban tanult régi diákokat is meghív szereplésre. Idén Kormos Zsuzsanna és testvére, Melinda az első osztályba járó kisfiával lépett fel. A Soha nem volt még… angol karácsonyi énekben Kilián szólót énekelt, a nagymamája, Szabó Etelka kísérte a családi szereplést. Az énekkar zongorakísérője is Ő volt.

Fellépett még az egy-két éve végzett énekkarosaink közül Kovács Dominika, Papp Kata, Marinka Réka és Nagy Szebasztián. Ők 4 szólamú kamaraénekléssel lepték meg a közönséget. Nem maradhatott el a pedagógusokból összeállt együttes sem, gregorián dallamot énekeltek. Az est konferálója Borbás Károly volt, aki kedves gondolataival zárta az adventi műsort.

Nagy-nagy köszönet minden fellépőnek és segítőnek!

                                                                                   Szabóné Dudás Valéria – a hangverseny szervezője

vonalválasztó

2018. december

Kedves Oldallátogató!

Hagyományainkhoz híven a negyedik osztályosok karácsonyi műsort adtak elő a Faluházban. Az eseményen ott volt a HírCentrum is:

“A harmadik adventi gyertyáját Holdosiné Varga Zsuzsanna a Várkerti Általános Iskola Inotai Tagiskolájának intézményvezetője gyújtotta meg szombaton a Faluházban. Az ünnepi alkalom keretéül szolgáló műsort ezúttal az inotai Cseperedő óvoda apróságai és a tagiskola negyedikesei szolgáltatták. Műsorukban klipszerűen felvillanó életképek jelenítettek meg a Krisztus-várásról, illetve a Karácsony másik nagy misztériumáról, a családról.”

vonalválasztó

2018. december

Kedves Oldallátogató!

Hagyományos Iskolanyitogató programsorozatunk első foglalkozása 2018.december 13-án volt. A dalok köré épített órán az óvodások játékos, mozgással összekötött énekeket tanultak. Ügyesen felismerték furulyáról a Kiskarácsony, nagykarácsony kezdetű dalt. Luca napjához kötődően Lucabúzát ültettünk, melynek a cserepét karácsonyi mintával díszítettük.

vonalválasztó

2018. december

Kedves Oldallátogató!

Hagyományosan minden év decemberében kerül megrendezésre a Kazinczy Szépkiejtési Verseny iskolai fordulója. Az 5-8. osztályból összegyűlt versenyzők közül egy ismeret és egy ismeretlen szöveg felolvasása után kerültek ki a győztesek: Bese Jázmin 6.osztályos és Gáspár Antónia 8. osztályos tanulók. Ők képviselik iskolánkat a megyei döntőben.

vonalválasztó

2018. december

Kedves Oldallátogató!

Az Önkormányzat által a Készenléti lakótelepi városrésznek szervezett “Közösen az egészségünkért” program helyszíneként, és résztvevőként is megemlíthető iskolánk. A színes programok a lakótelepen élő családoknak és iskolásainknak is remek kikapcsolódást nyújtottak.

 vonalválasztó

2018. december

Kedves Oldallátogató!

Mikulás alkalmából a Vásárhelyi András Tagiskolában Tájékozódási futóversenyt rendeztek. Mint minden tájékozódási futáson, ezen is szép számmal vettek részt diákjaink, a megszokott jó eredménnyel: azaz négy érmet is sikerült megszerezniük. Részletek a dicsőségfalon. Gratulálunk a résztvevőknek!

vonalválasztó

2018. december

Kedves Oldallátogató!

A 2. Mikulás napi Manópróbán az Inotai Tagiskolát a 2. osztályosok csapata képviselte. 12 induló csapatból 2. helyezést értek el. Csapattagok: Hujber Indira, Boncz Bendegúz, Burai László, Hamvas Dilen, Molnár Ákos, Molnár Alex és a szülők: Hujberné Madár Erika, Magyar Anita, Kéringer Anita, Hamvas-Gróf Szabina, Molnárné Dina, Molnár Tibor. Külön köszönet a csapat szervezéséért és a nevezését Csáktornyainé Helgának!

vonalválasztó

2018. november

Kedves Oldallátogató!

Az Inotai Tagiskola 2. osztályos tanulója Hamvas Dilen 3. helyezést ért el a városi mesemondó versenyen. Fricskáról, a csibész krampuszról mesélt, a várban összegyűlt hallgatóságnak.

A HírCentrum cikke az eseményről: “Az idén tizenöt alsó tagozatos diák és hat óvodás lépett a közönség elé, a Városi Mesemondó Versenyen. Az esemény ezúttal is a Thury-várban zajlott, ahol a nagyszámú közönség lélegzet visszafojtva hallgatta a kis tehetségeket. Az idei év meseválasztása eltért az eddig megszokottól, ezúttal téli meséket választhattak a gyermekek. A zsűrinek nem volt könnyű dolga, hiszen kiváló előadásokat kellett pontozniuk. A döntő bírák Campanari-Talabér Márta, polgármester, Zöld Istvánné, nyugdíjas pedagógus és Oláh Tibor, a Thury-vár kapitánya voltak.

Alsó tagozat 1–2. osztályosainál az első Pilka Emília, a Várkerti Általános Iskola tanulója, a második Gáspár János, a Rákóczi Telepi Tagiskola tanulója végzett, a harmadik helyen pedig Tili Tirza, a Magániskola és Hamvas Dilen, az Inotai Tagiskola diákjai osztoztak. “

vonalválasztó

2018. november

Kedves Oldallátogató!

Az “Inotai zsiványok” – nem kell megijedni, nem bűnszövetkezetről van szó – iskolánk alsósaiból verbuválódott csapat 3. helyezett lett, a Vásárhelyi András Tagiskola által szervezett alsós sorversenyen. A csapattagok: Széplaki Réka, Romhányi Péter, Hujber Indira, Vadovszky Márk, Márkus Lara, Zergi Olivér, Sárvári Vanilla, Szabó Márk. A délután fantasztikus hangulatban telt, amit köszönünk a Vásárhelyi iskolának! A Zsiványoknak pedig gratulálunk a jó szerepléshez.

vonalválasztó

2018. november

Kedves Oldallátogató!

Hat tanulónk vett ma részt a Vásárhelyi András Tagiskola által szervezett népdal-éneklési versenyen. Rosta Roberta III. helyezést ért el a 3-4.-esek közül. Péter Lili a felsős mezőnyben utasított mindenkit maga mögé, I. helyezést kapott. Gyönyörűen, tisztán énekelt Gácsi Jázmin és Pál Zoé (3. osztály) és Könczöl Tamara, Szlávik Melodi (5. és 6.osztály) is. Méltán lehetünk büszkék rájuk. Gratulálunk az eredményhez a résztvevőknek, Szabóné Dudás Valéria és Verebné Hegedüs Rita tanárnőknek pedig a sikeres felkészítéshez.

vonalválasztó

2018. november

Kedves Oldallátogató!

“Olyan jó néha angyalt lesni,
s angyalt lesve a csillagok közt
Isten szekerét megkeresni.
Ünneplőben elébe menni,
mesék tavában megferedni,
s a mesék tavában elmerülve
ezt a világot szebbé tenni.”

Wass Albert

November 26-án hétfőn tartottuk iskolánk Mesemondó versenyét. 14 csodaszép téli mesét hallhattunk alsó tagozatos diákjainktól. Az 1. és 2. osztályosok közül I. helyezett Hamvas Dilen, II. helyezett Szternácsik Dorottya, III. helyezett Kiss Odett Különdíjat kapott Kolki Eszter és Mátyás Sára Rachel. A 3. és 4. osztályosok közül I. helyezett Kondor Kata, II. helyezett Márkus Lara, III. helyezett Rézműves Julietta. Így Dilen és Kata képviseli iskolánkat a Városi Mesemondó Versenyen Várpalotán november 30-án. Gratulálunk a nyerteseknek és minden résztvevőnek, valamint a felkészítő tanítónéniknek is. Köszönet az élményért, a mesés délutánért.

vonalválasztó

2018. november

Kedves Oldallátogató!

A Bán Aladár Általános Iskola szervezésében városi asztalitenisz bajnokság zajlott, melyen iskolánk nebulói is részt vettek. Egy nagyon jó hangulatú délután zárásaként Vulevity Milovan 8. osztályos tanulónk a dobogó második fokára állhatott! Gratulálunk a részvevőknek és Hajas Attila bácsinak a sikeres felkészítéshez!

vonalválasztó

2018. november

Kedves Oldallátogató!

Idén immár harmadik alkalommal került megrendezésre a TTT, azaz a TermészetTudományos Tudásbajnokság. A versenyen végzős nyolcadik osztályosok próbálhatják ki tudásukat, logikájukat olyan természettudományokkal kapcsolatos feladatokon keresztül, ahol az évek alatt megszerzett ismereteiket kell alkalmazni gyakorlati feladatokat megoldva. A verseny szokás szerint most is jó hangulatban telt, nagy izgalmakkal a befutót illetően. Ebben az évben a verseny vándorkupáját a Vásárhelyi András Tagiskola diákjai vihették haza. Gratulálunk a győztes csapatnak, és természetesen a többieknek is, mindenki nagyon ügyesen helyt állt!

vonalválasztó

2018. november

Kedves Oldallátogató!

November 9-én a DÖK szervezésében bulit tartottunk. A hagyományoktól idén kissé eltértünk, hiszen a halloween-i ünnepkörhöz kapcsolódóak voltak a programok. Nagyon élvezték az alsósok és a felsősök is az ijesztegetést és a keresést, amiért cukorka volt a jutalom. Természetesen a diszkó sem maradhatott el. A szülők jóvoltából bőséges volt a büfékínálat, köszönjük nekik! A Szülői Munkaközösségnek köszönjük szépen a lelkes együttműködést!

Egyöntetű volt a vélemény, hogy szöööörnyen jóóó volt a buli!

vonalválasztó

2018. november

Kedves Oldallátogató!

November 5-e emlékezetes nap marad az elsősök és a másodikosok számára! Megérkeztek a kis facsemeték, Gyöngyösi-Papp Zsolti bácsi előkészítette a helyüket, és a Nap is kisütött. Kellemes őszi időben az elsősök kezdték az ültetést. Igazi csapatmunkában dolgoztak, Holdosiné Varga Zsuzsa néni irányításával, és Csupeczné Horváth Réka néni segítségével. Végül pedig énekeltek vidám dalokat az elültetett fának. Következő órán a másodikosokon volt a sor. Zsuzsa néni nekik is segített, megtanította őket, hogyan kell fát ültetni. Ahogy elültették a fát, énekelt az egész osztály.

Zsuzsa néni versenyt hirdetett: kíváncsi rá, hogy a gyerekek, vagy pedig az osztály fája lesz magasabb.

vonalválasztó

2018. október

Kedves Oldallátogató!

Már 20. éve rendezi meg iskolánk a kistérség általános iskola alsó tagozatosainak a mesevetélkedőt. Erről idén is tudósított a HírCentrum:

“Huszadik éve ad otthont a Várkerti Általános Iskola Inotai Tagiskolája a városi mesevetélkedőnek. Az idei megmérettetés annyiban volt rendhagyó, hogy ez alkalommal egy modern mese, Bosnyák Viktória: Sirály a király című mesekönyvének feldolgozását kapták feladatul a tanulók, a szerdán rendezett megmérettetésen.

A mese ismerete nemcsak a vetélkedőn elérhető helyezéshez nyújt segítséget a versengő fiataloknak, hanem a helyesírás tanulásához is – mondta el kérdésünkre Holdosiné Varga Zsuzsanna a házigazda tagiskola vezetője.

Az izgalmas, de nem könnyű feladatok megoldását Galambos Szilvia a csetényi általános iskola intézményvezetőjének elnökletével a György Judit, Zöld Istvánné, valamint Trojákné Hegedüs Beáta alkotta zsűri bírálta el.”

vonalválasztó

2018. október

Kedves Oldallátogató!

Iskolánk a városi, kistérségi versenyeken mindig igyekszik képviseltetni magát, hiszen mindig jó találkozni, megmérettetni a környékbeli iskolákkal.

A kistérségi Zenetörténeti vetélkedőn is mindig szerepelnek diákjaink, és Szabóné Dudás Valéria tanárnő szakértő felkészítése mellett elmondhatjuk, hogy eredményesen, hiszen az elmúlt években mindig sikerült felállnia diákjainknak a képzeletbeli dobogó valamely fokára. Ez a tendencia idén is folytatódott, hiszen a csapat a 2. helyet hozta el! Gratulálunk!

vonalválasztó

2018. október

Kedves Oldallátogató!

Hetedik és nyolcadik osztályosaink részt vettek  a “Nyitott kapuk” elnevezésű Pályaválasztási rendezvényen, melyen a  várpalotai középiskolák mutatkoztak be a továbbtanulás előtt állóknak.

vonalválasztó

2018. október

Kedves Oldallátogató!

Nyolcadik osztályosaink is szerepet kaptak az inotai megemlékező műsorban október 23-án. Köszönjük a felkészülést, és a segítséget Borbély Lilla tanárnőnek!

vonalválasztó

2018. október

Kedves Oldallátogató!

PONT, azaz pályaorientációs napot tartottunk iskolánkban, ahol a HírCentrum is ott járt:

“Fodrász és kozmetikus, cukrász, valamint egy burkoló szakember is tartott szakmai bemutatót pénteken az Inotai Tagiskola tanulóinak. Az eseményen a gyerekek megismerkedhettek az építőipari munka mellett, az erdészeti tevékenységekkel, valamint a mentők és autómentők munkájával is.

Az elmúlt tanévben szülői kezdeményezésre tartottak már szakmabemutatót a végzősöknek. A rendezvény sikerén felbuzdulva döntött úgy a tantestület, hogy idén az intézmény egészére kiterjedően rendeznek pálya orientációs témanapot.”

 vonalválasztó

2018. október

Kedves Oldallátogató!

„1956. október 23-a örökké élni fog a szabad emberek és nemzetek emlékezetében. E nap a bátorság, az öntudat és a győzelem napja volt. A történelem kezdete óta nincs még egy nap, mely világosabban mutatja az ember csillapíthatatlan vágyát a szabadság iránt – bármily kicsi is a siker esélye, s bármily nagy is az áldozat, amit követel.” John F. Kennedy (1960)

vonalválasztó

2018. október

Kedves Oldallátogató!

Iskolánkból egy lelkes kis csapat részt vett egy futóversenyen. Az erről írt cikket itt olvashatják:

vonalválasztó

2018. október

Kedves Oldallátogató!

Kicsi elsőseink megint kreatívak voltak rajzórán. Egy gyertya és begyűjtött őszi levelek segítségével csodás leveles festményeket készítettek.

vonalválasztó

2018. október

Kedves Oldallátogató!

DÖK nap volt szombaton az Inotai Iskolában, ami a sport jegyében telt. Reggel majdnem a fél iskola tekert bicajjal a gyülekezőre (volt olyan, aki a lakótelepről ment ki a faluba, és onnan tekert vissza), hihetetlen látvány volt a sok bicajos érkezése. A tudnivalók megbeszélése után elindultunk a Baglyasra! A felsőbb osztályok segítették az alsóbbakat. A kellemes hegymászás után megpillantottuk a Csúcsot, és mindenki úgy érezte, ahogy felértünk, hogy megmásztuk a világ tetejét! Piknikeztünk a hegytetőn, majd elindultunk lefelé. Ingyenes kalandparkban volt részünk, és sok nevetésben.

Útközben egy csapatként működtünk együtt. Dicséretet érdemel mindenki, aki bármilyen segítséget nyújtott a társának. Öröm volt figyelni benneteket!

Végül biztonságban megérkeztünk, csodálkozva néztük a hegyünket, hogy milyen magasan is voltunk. Élménydús kirándulás volt, és egész nap azt érezhettük, hogy öröm az Inotai sulihoz tartozni!

vonalválasztó

2018. október

Kedves Oldallátogató!

Tanulóink részvételével idősek napi műsor zajlott az Inotai Faluházban, ahol a HírCentrum Tv is jelen volt:

“Ünnepi műsorral kedveskedtek a nyugdíjasoknak az Inotai Faluházban, péntek délután. Az idősek napján az Inotai Tagiskola tanulói versekkel léptek színre.

– Az élet olyan szép, csak tudni kell élni és mi nyugdíjasok tudunk élni – fogalmazott Szili Ferencné a nyugdíjas klub elnöke, az Idősek Napi ünneplés alkalmával. Mint mondta az idősek számára fontos az odafigyelés és a szeretet, főleg, ha a fiataloktól kapják a gondoskodást.”

vonalválasztó

2018. október

Kedves Oldallátogató!

Elsőseink állatos témahetet tartottak az állatok világnapja alkalmából. A hét sztárjai egyértelműen Perui ördög botsáskák és a tengerimalac voltak. Természetesen élő állatkertet nem tudtunk varázsolni, ezért sok szörmeállatka is szerepet kapott a neves alkalomból.

vonalválasztó

2018. október

Kedves Oldallátogató!

 

Ady Endre: Október 6.  (részlet)

Őszi napnak mosolygása,
Őszi rózsa hervadása,
Őszi szélnek bús keserve
Egy-egy könny a szentelt helyre,
Hol megváltott – hősi áron –
Becsületet, dicsőséget
Az aradi tizenhárom.

Október 6-ara emlékeztünk. Köszönjük a műsort a 7. osztálynak és Széplaki Magdolna tanárnőnek!

vonalválasztó

2018. szeptember

Kedves Oldallátogató!

Az idei tanévet szőlős témahéttel indította a 3. osztály, Farkas Betti néni vezetésével. A gyerkőcök szőlős verseket tanultak, meséket olvastak, számtalan szóláncot indítottak a szőlővel. Matematika órán mustot mértek, szőlős feladatokat oldottak meg. Sőt szülői támogatással még szüreteltek is; megvizsgáltak egy igazi, régi szőlődarálót, valamint kipróbálták, milyen lehet tele puttonnyal a hegyoldalban fel-le mászkálni. Kihasználva a modern kor előnyeit, gyümölcscentrifugán préselték le a leszüretelt szőlőt, majd kóstolták az édes mustot. A sok élménnyel gazdagodva, szebben szóltak a megtanult szüreti versek az inotai Szent Mihály napi forgatagon, ahol műsort adott elő az osztály. A képek tanulsága szerint élvezte mindenki a “szőlészkedést”. Köszönjük a hetet és a műsort is Farkas Bernadett tanító néninek, gratulálunk nektek!

vonalválasztó

2018. szeptember

Kedves Oldallátogató!

Idén ismét csatlakoztunk az Európai Diáksport Napja rendezvényhez. Íme sportos tanulóink:

vonalválasztó

2018. szeptember42694332_1367645096704583_6007207058531680256_n

Kedves Oldallátogató!

 

Az ökológiai munkaközösséggel csatlakoztunk

a Világ Legnagyobb Tanórájához.

A fenntarthatóságról beszélgettünk több osztályban, a harmadikos etikán
a “hivatalos” órát tartottuk meg.

 

#avilaglegnagyobbtanoraja.hu

vonalválasztó

2018. szeptember

Kedves Oldallátogató!

2018. szeptember 26-28-ig Erzsébet tábor keretében Zánkán töltött három felejthetetlen napot a 4. és 6. osztály Tavaszi Rita, Holdosi Piroska, Verebné Hegedüs Rita és Torma Andrásné irányításával. A 39 gyerek a  három nap alatt sárkányhajózhatott, sétahajóztak a Balatonon, gokártoztak, íjászkodtak, lasertag foglalkozáson, éjszakai túrán és discon vettek részt.

vonalválasztó

2018. szeptember

Kedves Oldallátogató!

Elsőseink a szép napsütéses szeptemberi időben megérezték a szüreti hangulatot, ezért rajzórán szebbnél szebb szőlőfürt alkotások kerültek ki kezeik alól:

vonalválasztó

2018. szeptember

Kedves Oldallátogató!

A nap még ellát bennünket meleggel, de a fák már tudják, hogy itt az ősz, leveleik már sok-sok színben hullanak. Ez megihlette ötödikeseinket, akik szebbnél szebb faleveles rajzot készítettek az udvaron a jó időben.

vonalválasztó

2018. szeptember

Kedves Oldallátogató!

A “Veszprém Megyei Balesetmegelőzési Bizottság” oldalán ma megjelenő cikk:

Fényvisszaverős hátizsákot kaptak az első osztályos tanulók

A Várpalotai Rendőrkapitányság a tanévkezdés alkalmával hátizsákot adott a Várkerti Általános Iskola Inotai Tagiskolájának első osztályos tanulói részére. Az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság által biztosított termékkel a rendőrségnek célja, hogy a gyermekek láthatóságát biztosítsa gyalogos és kerékpáros közlekedésük alkalmával.

A várpalotai rendőrök kiemelt figyelmet szentelnek a tanévkezdés alkalmával a biztonságos közlekedésre, így a városi és települési oktatási intézmények környezetében, kiemelten a gyalogátkelőhelyek környezetében polgárőrökkel közösen segítik a gyalogos közlekedést.

És a fényképek:

vonalválasztó

2018. augusztus

Kedves Oldallátogató!

Ma Holdosiné Varga Zsuzsa nénitől elhangzott az a mondat, amit oly nagyon nem szeretünk: “A 2018/2019-es tanévet megnyitom.” Igen, sajnos hétfőn becsengetnek, de addig még itt van egy hétvége, használjátok ki, élvezzétek! 😉

vonalválasztó

2018. augusztus

Kedves Oldallátogató!

A nyári szünet végére a már unatkozó gyerkőcöknek tartottunk még egy Erzsébet tábort Földön, vízen, levegőben témával. A fényképeket nézegetve azt hiszem sikerült felpörgetni a nebulókat az új tanévre! 😉

vonalválasztó

2018. július

Kedves Oldallátogató!

Egy félévet ismét lezártunk. Ilyenkor mindig visszatekintünk, hogy mi is van mögöttünk, mennyi minden történt. A visszatekintés tartóssága érdekében filmre fűztük emlékeinket:

vonalválasztó

2018. június

Kedves Oldallátogató!

Az EFOP-335 pályázat keretében a második héten húsz 4. és 6. osztályos tanulónk vehetett részt művészeti táborunkban. Az “Alkotó kezek” csoport tagjai az öt nap alatt különféle kézműves technikákkal ismerkedhettek meg Tavaszi Rita és Holdosi Piroska tanár nénik vezetésével.

vonalválasztó

2018. június

Kedves Oldallátogató!

Iskolánk által megnyert Erzsébet táboros pályázat keretében a gyerekek Sporttáborban vehettek részt. A heti program, és a hangulat a fotókon nyomon követhető:

vonalválasztó

2018. június

Kedves Oldallátogató!

Az EFOP-335 pályázat keretében az első héten húsz 2. és 4. osztályos tanulónk vehetett részt művészeti táborunkban. Az “Alkotó kezek” csoport tagjai az öt nap alatt különféle kézműves technikákkal ismerkedhettek meg Tavaszi Rita és Holdosi Piroska tanár nénik vezetésével.

vonalválasztó

2018. június

Kedves Oldallátogató!

Iskolánk által megnyert Erzsébet táboros pályázat keretében a gyerekek az “Öt nap alatt a Föld körül” című tematikus táborban vehettek részt. A heti program, és a hangulat a fotókon nyomon követhető, valamint egy tv-riporton is:

vonalválasztó

2018. június

Kedves Oldallátogató!

Az idei tanévben is rengeteg versenyen képviselték tanulóink iskolánkat. A legszebb eredményeket minden évben összegyűjtjük a dicsőségfalon. Az idei tanév véget ért, de hogy az elért szép eredmények ne tűnjenek el a feledés homályába itt megőrizzük őket:

vonalválasztó

2018. június

Kedves Oldallátogató!

Ma ismét felcsendültek a “Ballag már a vén diák” című dal ismert szólamai. Megint eljött a pillanat, mikor a regnáló nyolcadik osztály elhagyja iskolánk kapuit. Jó utat nektek, és sok sikert!

vonalválasztó

2018. június

Kedves Oldallátogató!

2018. június 14.-én a hatodikosok Székesfehérváron jártak osztálykiránduláson. A délelőtt nagyobb részét városnézéssel töltötték, majd ebéd után egy mozival zárták a napot.

vonalválasztó

2018. június

Kedves Oldallátogató!

Iskolánk is részt vett három csapattal a drog ellenes harci túrán. Az eseményről a HírCentrum is írt, és tudósított:

“Közel négyszáz várpalotai általános és középiskolás részvételével indult útjára idén a „Harcolj és küzdj!” esemény, az egészséges életmód jegyében. A három kilométeres, akadályokkal tűzdelt harci túra flashmob-bal kezdődött a Thury-vár udvarán. A rendezvény összes résztvevője nyertesnek érezhette magát, hiszen az élmények mellé mindenki kapott egy elismerő oklevelet. Az akadályokat leküzdő, megfáradt diákokat és kísérő pedagógusaikat a honvédség meleg ebéddel és pogácsával várta.”

vonalválasztó

2018. június

Kedves Oldallátogató!

A napközis tanító nénik – Bokor Julcsi néni és Verebné Hegedüs Rita néni – pár alsós csemetével nagy meglepetést okoztak a tantestületnek: pedagógus nap alkalmából egy szép kis műsort kaptunk. Köszönjük szépen!

vonalválasztó

2018. június

Kedves Oldallátogató!

 

lménydús heteken voltunk túl a napköziben!

Kidobó-versenyt rendeztünk. Nagyon jól éreztük magunkat, jót mozogtunk és döntetlent játszott mindkét csapat!

A hőség utolsó óráiban felfrissítettük magunkat egy vízicsatával. Mindenki-mindenki ellen, hatalmas jókedv közepette lettünk csuromvizesek!

Csütörtökön a tv műsor inspirálta a programokat. Ki mit tud?-ot szerveztünk, amire a gyerekek napok óta gyakoroltak, szervezkedtek! Színvonalas bemutatók születtek. Majd Kővári Nóra néni állította fel nekünk az inotai Ninja Warrior-pályát. Hát, izgalmas és nehéz, ninjákhoz méltó pálya lett!! Gratulálunk az Inotai Ninjáknak!!!

Folytatás következik az új tanévben!

vonalválasztó

2018. június

Kedves Oldallátogató!

Elsőseinknek nagy kalandban volt részük: kihelyezett tanóra keretében gyalogtúrát tettek Inotára a Boncz-tanyára.

vonalválasztó

2018. június

Kedves Oldallátogató!

Iskolánk megünnepelte az Összetartozás napját, melyre hagyományainkhoz híven a mindenkori 6. osztály adta a megemlékező műsort.

vonalválasztó

2018. május

Kedves Oldallátogató!

Gördeszka és roller verseny volt ma a napköziben. Biztonságosan, védőfelszerelésben versenyeztünk. Idő hiányában pár versenyszám sajnos elmaradt. A nagy meleg ellenére is nagyon élveztük. Gratulálunk a győzteseknek! Torma Andrásné Rózsa néni és Gáspárné Horváth Móni néni megvendégelt minket frissítő limonádéval. ☺

vonalválasztó

2018. május

Kedves Oldallátogató!

Ma az udvari játék és a délutáni tanulás által elszívott energiákat egy nagy lekváros-kenyér partin szerezték vissza a napközis gyerkőcök. Egészségetekre! 🙂 Köszönjük a felajánlást Kovács Lászlónénak és Szalai Antalnénak!

vonalválasztó

2018. május

Kedves Oldallátogató!

Már sok-sok éve minden késő tavasszal a nagyérdemű elé tárjuk iskolánk tanulóinak szakköri tevékenységét egy Kulturális bemutató formájában. Idén a HírCentrum Tv a következőket írta róla, és az alábbi videó-összeállítást készítette:

„A tehetség olyan, mint sportolónál az erő. Sokféle adottsága lehet az embernek, mégsem lesz senkiből világbajnok azért, mert magasnak, erősnek, gyorsnak született. A munka teszi a sportolót, a művészt pedig a munka, a technika, a szorgalom. Bármilyen okosnak születik is valaki, az csak útravaló. Akkor tudod felhasználni, ha előbb jó fegyvert kovácsolsz a gondolataidból.” – Zafón gondolataival nyitotta meg pénteken a Jó Szerencsét Művelődési Központ színháztermében az Inotai Tagiskola kulturális bemutatóját az intézmény pedagógusa, Tóthné Péter Erzsébet.

Hasonló gondolatokat fogalmazott meg köszöntőjében a tanintézmény vezetője Holdosiné Varga Zsuzsanna: „… Hiszem és vallom, hogy a gyerekeknek nemcsak információ halmazt kell átadni, hanem egy olyan tudást, műveltséget is, amely tartást és látásmódot ad a jövő kihívásainak megoldásához.”

– Az iskola kulturális bemutatóján a diákok elsősorban a tanórán kívüli programokon elsajátított tudásukról adnak számot – tette hozzá a tagintézmény vezető.

Már lassan hagyománnyá nemesedő szokás, hogy a sokrétű, sokszínű bemutatón a szülők, hozzátartozók és nem utolsósorban a diáktársak elé lépő gyerekek az előadást a legkisebbek műsorával kezdik. Így volt ez az idei gálán is. Az elsősök a népszerű country zene – a Cotton Eye Joe – ritmusára táncoltak, majd a folytatásban hangszeres produkciók, népdalok és kórusművek, valamint mese, próza és versmondók váltották egymást a színpadon.

A bemutató legnagyobb sikerét a Nemzeti Tehetség Program támogatásával működő tehetséggondozó csoport színjátszói aratták, akik a becsületességet és a türelmet, mint lovagi erényeket Csukás István: Süsü a sárkány című meséje részletének feldolgozásával mutatták be a színháztermet zsúfolásig megtöltő közönségnek.

vonalválasztó

2018. május

Kedves Oldallátogató!

Iskolánk csapata már megszokott módon, most is bejutott a megyei elsősegélynyújtó versenyre, melyet idén Csetényen a Kastélyparkban rendeztek. Ebben az évben is nagyon szépen helyt álltak tanulóink, éppen csak lecsúsztak a dobogóról. Gratulálunk a csapatnak is és felkészítőjüknek Széplaki tanárnőnek is. Hajrá Inota!!!

vonalválasztó

2018. május

Kedves Oldallátogató!

Alsósaink kihasználva a jó időt, kirándulni mentek Tatára. A fényképes beszámoló tanulsága szerint gyerekek is, tanító nénik is jól érezték magukat! 🙂

vonalválasztó

2018. május

Kedves Oldallátogató!

Iskolánk tanulói részt vettek a Kis Iskolák Sportversenyének Diákolimpiáján labdarúgás és atlétika számokban. Már-már elvárt módon megint szép eredmények születtek, melyek a dicsőségfalon nyomon követhetőek! Hajrá Inota!!! 🙂

vonalválasztó

2018. május

Kedves Oldallátogató!

Idén már sokadik alkalommal rendeztük meg családi napunkat, aminek látogatottsága számunkra a legnagyobb elismerés: azt jelenti megtérült a sok befektetett szervezőmunka! 🙂 Jó volt! Jövőre mindenkivel ugyanitt!

vonalválasztó

2018. május

Kedves Oldallátogató!

Iskolánk elsős és hetedikes tanulói szakmai napon vettek részt két lelkes szülő: Hamvas-Gróf Szabina és Hamvas Gábor vezetésével, valamint a Kárpátia Tüzép támogatásával. A lányok megismerték a fodrászatban használatos eszközöket, technikákat, a fiúk kipróbálhatták az építőipar szerszámot, eszközeit. Köszönjük a lehetőséget a Hamvas családnak, reméljük, új hagyományt teremtenek iskolánkban!

vonalválasztó

2018. május

Kedves Oldallátogató!

A várpalotai Mentőállomás nyílt napot tartott. Természetesen EÜ szakköröseink kaptak az alkalmon, és odalátogattak.

vonalválasztó

2018. május

Kedves Oldallátogató!

Hajas Attila tanár úr ma Megyei Atlétikai Diákolimpiára kísérte az Inotai Iskola két kiváló sportoló diákját: Papp Katát, és Járási Richárd 8. osztályosokat. Mindketten remekül szerepeltek (eredmények a Dicsőségfalon), olyannyira, hogy Richárd az utolsó ugrásával túlugrotta az országos szintet, így ő fogja képviselni IV. korcsoportban Veszprém megyét az országos döntőben távolugrásból. Gratulálunk a nebulóknak is, és méltán büszke felkészítőjüknek egyaránt. Hajrá Inota!!!

vonalválasztó

2018. április

Kedves Oldallátogató!

2018. április 25-én zajlott az 57. Ney Dávid Kórushangverseny, melyen hagyományainkhoz híven idén is részt vett iskolánk énekkara. Köszönet Szabóné Dudás Valéria tanárnőnek a felkészítésért, dalos ajkú nebulóinknak pedig a színvonalas szereplésért!

vonalválasztó

2018. április

Kedves Oldallátogató!

2018. április 25-én Bodrogi Laura és Gáspár Antónia a Bakony–Balaton UNESCO Geopark “A mi geoparkunk” elnevezésű vetélkedőjáték országos döntőjén vehettek részt, amit az idei évben Zánkán, a Gyógynövény-völgy Ökoturisztikai Látogató-és Oktatóközpontban rendeztek meg. A délelőtt folyamán a diákok és felnőtt kísérőik együtt túráztak a kővágóörsi kőtengerhez (és a felújított mosóházhoz), a Kornyi-tóhoz, illetve a Hegyestű bazaltoszlopaihoz, miközben megismerkedtek a Bakony–Balaton Geoparkban található földtani, felszín-alaktani, és természeti értékekkel. Ezután jött a verseny döntője, ahol a csapatok feladatlapok segítségével adtak számot tudásukról, illetve előadásokat tartottak az általuk felkészült területek ismeretanyagából. Csapatunk az előkelő országos 5. helyezést érte el. Hajrá Inota!!!

vonalválasztó

2018. április

Kedves Oldallátogató!

Iskolánk technika- és környezetórai tevékenységekhez virágokat vásárolt. Az alsós osztályok az iskola előtti virágvályúkat, a bejárat melletti kiskertet a 6. osztályosok, az udvari betonedényeket pedig a napközisek fogadták örökbe, ide ültették el a virágokat, és innentől kezdve gondozzák őket a tanító nénik és Holdosiné Varga Zsuzsa néni vezetésével. Az emeleti ablakok balkonládáiba is friss muskátlik kerültek, melyeket a takarítónénik nevelgetnek majd.

vonalválasztó

2018. április

Kedves Oldallátogató!

Idén tavasszal iskolánk adott otthont a városi tájokozódási futásnak, ahol tanulóink is szép számmal zsebelték az érmeket! Gratulálunk minden résztvevőnek! Hajrá Inota!!! (Eredmények a Dicsőségfalon.)

vonalválasztó

2018. április

Kedves Oldallátogató!

Április közepével elkezdődik a verseny-idény. Ez az az időszak, amikor a különböző tantárgyakból a tanulók összemérhetik ismereti szintjüket. Minden évben bekerülnek a naptárba új versenyek, de vannak már ismertek, vártak is. Ez utóbbi csoportba tartozik a Thury-várban helyet kapó Vegyészeti Múzeum által rendezett Természetvédelmi vetélkedő is, melyen természetesen most is ott voltunk. Iskolánkat a Mészáros Dorka, Sajtos Zsófi, Tóth Boglárka összetételű 8. osztályos csapat képviselte. A lányok jól érezték magukat, szépen helyt álltak, ám a dobogóról sajnos lecsúsztak. De semmi baj, jövőre újra megpróbáljuk! 🙂 Szép volt lányok, gratulálunk! Hajrá Inota!!!

vonalválasztó

2018. április

Kedves Oldallátogató!

Megrendezték az Atlétika Diákolimpia Területi Döntőket. A dicsőségfalon  olvashatók az eredmények! Mindenkinek szívből gratulálunk! Irány a megyei döntő!!! Hajrá Inota!!! 

vonalválasztó

2018. április

Kedves Oldallátogató!

A Mátyás emlékév kapcsán a Thuri György Gimnázium a város és a kistérség 7. osztályosainak versenyt hirdetett Mátyás király és Várpalota címmel. A tornagyakorlatokkal fűszerezett versenyen iskolánkból a Gáspár Antónia, Koch Róbert, Tóth Vivien, Varga Domonkos összetételű csapat indult, és a dobogóról éppen lecsúszva az ötödik helyezést érték el. Szép volt fiúk, lányok! Hajrá Inota!!!

vonalválasztó

2018. április

Kedves Oldallátogató!

Úgy látszik a jó idő megihlette kollégáinkat: a múltkori kihelyezett természetismeret óra után ma kihelyezett rajz órát tartottak most éppen a 2. osztályosok Holdosi Piroska tanárnő vezetésével. A téma: Pitypang rajzolás

vonalválasztó

2018. április

Kedves Oldallátogató!

7-8. osztályosaink serényen készülnek az Elsősegélynyújtó versenyre, aminek keretében a várpalotai mentőállomásra látogattak, hogy a legjobb szakemberektől tanuljanak.

vonalválasztó

2018. április

Kedves Oldallátogató!

A Nepomuki Szent János Római Katolikus Általános Iskola a Föld napja alkalmából természetismereti versenyt hirdetett, 4. osztályosoknak. Hogy tanulóink milyen eredményesen szerepeltek, azt a Dicsőségfalon  kell keresni! Gratulálunk a csapatnak a szép eredményhez, és Csupeczné Horváth Réka néninek is a sikeres felkészítéshez! Hajrá Inota!!!

vonalválasztó

2018. április

Kedves Oldallátogató!

A nyolcadik osztály rendhagyó tanítási napon vett részt, melyről Sajtos Zsófi írt egy élménybeszámoló cikket:

“2018. április 20.-án pénteken, kihelyezett tanórára mentünk Budapestre a Hadtörténeti Múzeumba.

Reggel indultunk vonattal, a kényelmes utazás nem tartott sokáig. Egy óra múlva már a fővárosban voltunk. A múzeumban egy fiatalember tartotta az interaktív órát. Kérésünkre a “Lövészárkok világá”-t mutatta be. Közben “Honfoglaló játékot” is játszottunk. A filmvetítés, előadás végén kezünkbe vehettük a régi fegyvereket. 🙂

Következő állomásunk a Terror Háza lett volna, de arra a napra már nem tudtak minket fogadni. Ezért a Várnegyed alatt található Sziklakórházat tekintettük meg. Bemutatták, elmondták, hogyan működött régen a földalatti kórház. Lelkiekben mindenkit megérintett ez a múzeum.

Sok élménnyel, új ismeretekkel, jó hangulatban tértünk haza. Jól éreztük magunkat!”

vonalválasztó

2018. április

Kedves Oldallátogató!

Labdarúgó Diákolimpia III. korcsoportos fiúk Területi Döntőjén bronz érmet szereztek az Inotai Suli tanulói. Szép volt fiúk! Gratulálunk! Hajrá Inota!!!

vonalválasztó

2018. április

Kedves Oldallátogató!

Már sok-sok éves hagyományra visszatekintő rendezvényünk a térséget érintő Mesevetélkedő, melyen idén hat iskola képviseltette magát. Ebben a tanévben a versenybe szálló csapatok Süsü a sárkány birodalmába látogattak el. Az izgalmas délután végén a Bán Aladár Általános Iskola csapata léphetett a képzeletbeli dobogó legfelső fokára. Gratulálunk! És hogy a mi csapatunk hogy szerepelt? A dicsőségfalon és az oklevélen lehet tájékozódni! 🙂

vonalválasztó

2018. április

Kedves Oldallátogató!

Iskolánk csodálatos környezetben fekszik, amit amennyire csak lehet igyekszünk kihasználni, hogy minél jobban, és minél mélyebbre elültessük a gyerekekben a természet szeretetét.

Most éppen Széplaki tanárnő tette ezt osztályával, amikor a Természetismeret és az Egészségtan órákat kihelyezte a Baglyasba. 🙂

vonalválasztó

2018. április

Kedves Oldallátogató!

 

Radnóti Miklós: Erőltetett menet

Bolond, ki földre rogyvánsvándorló fájdalomkéntde mégis útnak indul,s hiába hívja árok,s ha kérdezed, miért nem?hogy várja őt az asszonyPedig bolond a jámbor,fölött régóta már csakhanyattfeküdt a házfal,és félelemtől bolyhosÓ, hogyha hinni tudnám:mindazt, mit érdemes még,ha volna még! s mint egykora béke méhe zöngne,s nyárvégi csönd napoznaa lomb között gyümölcsökés Fanni várna szőkéns árnyékot írna lassande hisz lehet talán még!Ne menj tovább, barátom, fölkél és újra lépked,mozdít bokát és térdet,mint akit szárny emel,maradni úgyse mer,még visszaszól talán,s egy bölcsebb, szép halál.mert ott az otthonoka perzselt szél forogeltört a szilvafa,a honni éjszaka.nemcsak szivemben hordoms van visszatérni otthon;a régi hűs verandánmíg hűl a szilvalekvár,az álmos kerteken,ringnának meztelen,a rőt sövény előtt,a lassú délelőtt, -a hold ma oly kerek!kiálts rám! s fölkelek!

 

2018. 04. 16-án a magyar holokauszt emléknapján megemlékeztünk az áldozatokról. A műsort a nyolcadikos diákok adták elő, betanítójuk: Szabóné Dudás Valéria tanárnő.

vonalválasztó

2018. április

Kedves Oldallátogató!

A csoda itt van Inotán!

2018. Április 12-én átadásra kerültek az új sporteszközeink. Ezeket a szülők segítségével, az Inotai Iskolásokért Alapítvány vette a gyerekeknek. Hasznos eszközök jöttek a feszültséglevezetéshez, és felkészítő eszközök a taekwondo. Reméljük, sokáig használják majd az inotai sulisok.

Az átadón az elsős Tóth Krisztián bemutatót tartott, – aki, ahogy arról beszámoltunk – nemzetközi Kupán a korosztályában első helyezett lett.

vonalválasztó

2018. április

Kedves Oldallátogató!

Az EFOP 3.2.4-16 „Digitális Kompetencia fejlesztése” pályázat keretében  iskolánk  pedagógusai számára  8 db i3 és i7-es processzorral szerelt laptop került kiosztásra a Veszprémi Tankerületi Központ közreműködésével.

vonalválasztó

2018. április

Kedves Oldallátogató!

Megjött a tavasz, sokasodnak a sportversenyek, és reméljük tanulóink sikerei is. Ezt támasztja alá az alábbi cikk is! Hajrá Inota!

vonalválasztó

2018. március

Kedves Oldallátogató!

“Csokinyuszi kereső” tájékozódási futás és “Nyuszifoci” volt az Inotai Iskolában a tavaszi szünet előtti utolsó tanítási napon.
A gyerekek láthatóan nagyon élvezték!  

vonalválasztó

2018. március

Kedves Oldallátogató!

Az iskolai angol versenyünket március 26-án rendeztük meg sok érdekes feladattal, 20 fő részvételével a felső tagozatból. Tanulóink vegyes, négy fős csapatokban (minden évfolyamról képviseltette magát egy-egy fő minden csapatban) mérkőztek meg egymással. Hogy kik nyertek végül, az a Dicsőségfalon olvasható! 🙂 Gratulálunk!

vonalválasztó

2018. március

Kedves Oldallátogató!

Március utolsó vasárnapjának délelőttjén került megrendezésre Várpalotán az első Kosár Palánta “megmérettetés”, persze szigorúan játékos formában. Iskolánk két csapattal képviseltette magát: az 1-2. és a 3-4. osztályosok közül összesen 15 tanuló vett részt ezen a jó hangulatú rendezvényen. Sorversenyben, kosárra dobásban és kidobó játékban hasonlíthatták össze tudásukat a gyerekek. A rendezvény zárásaként az iskolák és a gyerekek is ajándékcsomagot vehettek át! Gratulálunk a résztvevőknek, ügyesek voltak!

vonalválasztó

2018. március

Kedves Oldallátogató!

Hogy ne mindig csak a fotóké legyen a főszerep, gondoltuk kicsit növeljük a “cikkek” számát is, így első körben készítettünk egy interjút Tóthné Péter Erzsébet tanítónővel az Inotai Iskolásokért Alapítvány kapcsán:

vonalválasztó

2018. március

Kedves Oldallátogató!

Iskolásaink húsvét közeledtével tojásfát állítottak közvetlenül a bejárat mellé, így a szünetig biztosan minden reggel mosolygósan indul, ha ránéznek a sok szép színes dísztojásra, melyeket technika órán készítettek.

vonalválasztó

2018. március

Kedves Oldallátogató!

Március 22-én mezei futóversenyen voltak az Inotai Suli diákjai, ahol Marosi Dzsenifer, 6. osztályos tanulónk korcsoportjában kijutott a megyei döntőre. Gratulálunk!

vonalválasztó

2018. március

Kedves Oldallátogató!

Hetedikes és nyolcadikos nagylányaink részt vettek a Kosárlabda Diákolimpia Területi döntőjén, ahol a 2. helyen végeztek! Szép volt lányok! Hajrá Inota!!! 🙂

vonalválasztó

2018. március

Kedves Oldallátogató!

Tanulóink ma a B épületben rögtönzött hüllőkiállításon bizonyíthatták bátorságukat a tanárnénikkel együtt… 😉

vonalválasztó

2018. március

Kedves Oldallátogató!

Egy maroknyi jó hangú diákunk Szabóné Dudás Vali néni vezetésével részt vett az ösküi területi Népdal-éneklési Versenyen. A versenyről Könczöl Tamara 4. osztályos tanulónk írt bővebben:

“2017 novemberében részt vettem a Vásárhelyi Tagiskola népdal-éneklési versenyén. Ekkor tanárnőm megemlítette, hogy tavasszal egy területi versenyen is énekelhetnék. Úgy döntöttem 3 iskolatársammal együtt, felkészülünk a megmérettetésre. Elérkezett a várva várt nap, március 19-e. Öskün, 3 tagú zsűri előtt, nagy izgalommal, közel 50 diák lépett fel. Szép éneklésünkkel a jelenlévőket lenyűgöztük. Igaz, az első három helyezést nem értük el, de értékes tapasztalatokat gyűjtöttünk és nagyon jól éreztük magunkat.
Társaim: Péter Lili, Szlávik Melodi és Sanda Doroti aki betegség miatt nem tudott részt venni.
Felkészítő tanáraink: Csupeczné Horváth Réka és Szabóné Dudás Valéria.

vonalválasztó

2018. március

Kedves Oldallátogató!

“Az értékeket nem a munka, hanem az emberek nyújtják.” (J. B.)

2018. március 19-én új DÖK-vezető tanárt választott meg a diákönkormányzat. Bali Istvánné utódja Hajas Attila tanár úr lett.

A diákközösség és a dolgozók köszönik a sikeres munkádat a DÖK élén, Kati néni! Kitartó és eredményes munkát kívánunk, Attila bácsi!

vonalválasztó

2018. március

Kedves Oldallátogató!

Iskolánk 5.osztályos diákjai színvonalas műsorral készültek március 15-ére, melyet  az Inotai Faluházban adtak elő. Felkészítőjük: Holdosi Piroska.

vonalválasztó

2018. március

Kedves Oldallátogató!

Ötödikeseink a március 15-i megemlékezési műsorukat a holnapi Faluházi előadás előtt, ma tanuló-társaiknak adták elő.

vonalválasztó

2018. március

Kedves Oldallátogató!

A HírCentrum Televízió interjút készített Tagiskolánk vezetőjével, Holdosiné Varga Zsuzsannával:

vonalválasztó

2018. március

Kedves Oldallátogató!

Tanítónéniink újra játékos kalandozásra hívták leendő elsőseinket egy újabb iskolanyitogató foglalkozás keretében. Hogy mennyire érezték jól  magukat a lurkók, a fényképeken nyomon követhető:

vonalválasztó

2018. március

Kedves Oldallátogató!

A Várkerti, a Vásárhelyi és az Inotai Iskola diákjainak közös csapata ezüst érmet szerzett a Kézilabda Diákolimpia Területi Döntőjén. Veretlenül, csak gólkülönbséggel csúsztak le a megyei döntőről.
Szép volt fiúk !

vonalválasztó

2018. március

Kedves Oldallátogató!

Iskolánk apraja, nagyja az idei téli szezonban még egyszer utoljára kicsúszkálhatta magát, ugyanis megszálltuk a jégpályát! 🙂

vonalválasztó

2018. március

Kedves Oldallátogató!

Hagyományainkhoz híven, ilyenkor kora tavasszal megtartjuk iskolai versmondó versenyünket, hogy méltóképpen válasszuk ki azon tanulóinkat, aki képviselheti intézményünket a városi megmérettetésen. Idén ezt a dicsőséget alsó tagozaton Rosta Roberta, felső tagozaton pedig Gáspár Antónia vívta ki magának. Gratulálunk a lányoknak, és felkészítő tanáraiknak egyaránt! És csak ügyesen a városin! 🙂

vonalválasztó

2018. február

Kedves Oldallátogató!

Iskolánk 2018. 02. 26-án tartotta a február 25-ei kommunista áldozatok emléknapi ünnepséget.  A hetedik osztály közreműködésével fejet hajtottunk a több millió áldozat előtt, akiket a kommunista diktatúra ítélt halálra, vagy hurcolt meg.

Csendes az ország: oly néma,
Mint fagyott mezőn a széna,
Se szín, se fény, se hang;”
                                                                                               Rácsai Róbert

vonalválasztó

2018. február

Kedves Oldallátogató!

2018. 02. 23-án farsangoltunk! Majdnem az összes alsó tagozatos tanulónk, és több felsős is beöltözött.  Remek jelmezeket láthattunk. Tőlük kedvet kapott az igazgatónőnk, Holdosiné Varga Zsuzsa néni és több tanár is, akik bemutatták, hogy mi zajlik a tanári ajtaja mögött. Az élményekről, szavak helyett, meséljenek a képek!

vonalválasztó

2018. február

Kedves Oldallátogató!

Február végére megérkezett a hó, ami nagy örömöt jelentett, mert Hajas Attila bácsi vezetésével a tesiórák nagy szánkózási élményfaktorrá váltak. 🙂

vonalválasztó

2018. február

Kedves Oldallátogató!

Megrendezték a Szép Magyar Beszéd verseny megyei fordulóját, ahol Tóth Vivien 3. helyezést ért el. Gratulálunk Vivien, csak így tovább! 🙂 Az eseményről megkérdeztük az érintettet, az alábbi cikkben olvashatóak gondolatai:

vonalválasztó

2018. február

Kedves Oldallátogató!

Egy osztályra való diákunk részt vett a Zrinyi Matematika versenyen. Erről készült az alábbi cikk:

vonalválasztó

2018. február

Kedves Oldallátogató!

Az inotai negyedikesek tikverőzésen jártak Csupeczné Horváth Réka tanárnővel. Mohán minden évben felelevenítik ezt a régi szokást húshagyó kedden, a farsangi ünnepkör utolsó napján. Idén ez február 13-ára esett. A gyerekek, a szülők segítségével önállóan, autókkal jutottak el a Fejér megyei településre.

De mi is az a tikverőzés? Fiatal legények beöltöznek: bohócnak, szalmatöröknek, kéményseprőnek, lánynak. Az alakoskodók ezekben a maskarákban végig járják a falut, és minden házba betérnek, hogy összegyűjtsék az aznapi tojás. Innen jön a népszokás neve is: tojásért cserébe, finoman megütögetik a tyúkok fenekét, hogy továbbra is bőségesen adják a tojást. Mohán az alakoskodók hamuval kenik be a lányok, asszonyok arcát, szintén – eredetileg – a termékenység elősegítéséért. Manapság a kormozás fő célpontjai a szervezett turistacsoportok, mint a mi diákjaink. Ezzel a szokással mi is, a XXI. század modern emberei is a varázs része leszünk.

vonalválasztó

2018. február

Kedves Oldallátogató!

2016. februárjában egy fiatal pesti leányzó elhatározta, hogy rendkívüli módon ünnepli meg a Bálint/Valentin napot: horgolt 100 szívecskét, és azokat elrejtette város szerte, örömet okozva megtalálójának. Ebből tavaly – sok hozzá csatlakozó embernek köszönhetően – országos mozgalom lett, így Várpalotán is lehetett keresgélni az elhagyott kis ajándékokat. Idén pedig főleg megéri keresgélni, ugyanis napköziseink is beszálltak, és múlt pénteken nagy mennyiségű – na nem horgolt (hátha a horgolótűről kiderülne, hogy veszélyes eszköz), de szívből készült csuda aranyos kis szívecskéket gyártottak, melyet a napokban rejtenek el Várpalotán, Inotán és természetesen a Készenlétin is. Úgyhogy ha valaki ráakad kis meglepetéseink egyikére, és szeretné azt viszonozni, akkor kérjük a megtalált szívecskéről készítsen egy fotót, és töltse fel Facebookra a #vanszívedvárpalota csoporthoz, had lássák a lurkók, hogy célba ért üzenetük! Köszönjük! Boldog Bálint-napot! 🙂

vonalválasztó

2018. február

Kedves Oldallátogató!

A fiúk már végeztek, most a lányok csobbannak vízbe szerdánként a fűzfői uszoda medencéibe, és a képek tanulsága szerint ügyesen csinálják! 🙂

vonalválasztó

2018. január

Kedves Oldallátogató!

Lezárult az első félév, sok izgalmas programmal, amiket megpróbáltunk összeszedni az alábbi kisfilmben. Fogadd szeretettel:

vonalválasztó

2018. január

Kedves Oldallátogató!

Elűztük a telet a napköziben!

Kiszebábot csináltunk: lufi volt a feje, amelyre mindenki rajzolt egy arcot, amiket felragasztottunk a lufira. Felöltöztettük csinosan a bábunkat, és jelképesen kidobtuk a telet, vagyis, kihajítottuk az ablakon a kiszebábot! 🙂

A kiszézés egy népszokás, ami a farsangi hagyománykörhöz kapcsolódik. Régen komoly jelentősége volt a kiszebábnak, ami általában szalmával készült. A kiszebábot elégették (mi nem mertük). A régmúlt emberei hitték, hogy ezzel elűzik a telet.

vonalválasztó

2018. január

Kedves Oldallátogató!

A magyar kultúra napja alkalmából rendkívüli órát tartott tanulóinknak Kiss Dávid (színész – rendező), akinek ezúton is köszönjük a közreműködést.

vonalválasztó

2018. január

Kedves Oldallátogató!

Mint ökoiskolának feladatunk a környezettudatos nevelés, amit a legkisebbeknél kell elkezdeni, ezért alsós napköziseink Bokor Júlia tanárnő vezetésével csatlakoztak a #nemkellzacskó kezdeményezéshez! Gratulálunk az ötlethez, a gyerekeknek a kivitelezéshez! 

vonalválasztó

2018. január

Kedves Oldallátogató!

Ismét vendégül láttuk leendő első osztályos tanulóinkat, és mint mindig most is nagyon jó hangulatban telt a délután!

vonalválasztó